Alevi Derneği araştırdı: İddiaların tersine devlet protokolü cemevlerinde şehit cenazelerine katılmış

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Başkanı Doğan Demir, devlet protokolünün cemevlerinde kaldırılan şehit cenazelerine katılmadığı iddiasının taraflarınca da araştırıldığını ancak söz konusu cenazelere katılım olduğunu tespit ettiklerini söyledi

Devlet protokolünün cemevlerindeki cenazelere katılmadığı iddiası ilk defa 2015'te Kenan Ceylan'ın cenazesinde ortaya atılmıştı / Fotoğraf: İHA

Çatışmalarda şehit olan Alevi kökenli güvenlik görevlilerinin cemevlerinde yapılan cenaze törenlerine cemevlerinin devlet tarafından resmi olarak tanınmamasından dolayı devlet protokolünün katılmadığı iddiası bir süreden beri sosyal medyada tartışılıyordu.

İddialar üzerine harekete geçen Alevi Kültür Dernekleri, söz konusu törenlere devlet erkanından katılım olup olmadığını araştırdı.

Independent Türkçe’ye konuşan AKD Genel Başkanı Doğan Demir, vardıkları sonucu açıkladı.

Dört yıl önce Tokat'taki bir cenazede sıkıntı yaşandığı iddiaları üzerine konuyu gündeme taşımıştı. Son iddialar üzerine biz de bir araştırma yaptık ve iddia ediliği gibi bir sorunun yaşanmadığını ve adı geçen geçen şehit cenazelerine devlet görevlilerinin de katıldığını tespit ettik.

İçişleri Bakanlığı: İddialar dört yıl öncesine ait

Doğan Demir, ayrıca İçişleri Bakanlığı’nı arayarak sosyal medyadaki iddiaları sorduğunu belirterek, sözlerini şöyle devam ettirdi:

İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İnce bize dönüş yaptı.  Herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını cenazelere protokolün de katıldığını söyledi. Bizim tespitlerimiz de Muhterem Bey’in açıklamasını doğruluyor. Bu tür iddialar ülkeyi germek için maksatlı da atılmış olabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU