İmamoğlu’ndan cemevine ziyaret: İnanç üzerinden siyaset yapma anlayışı bitecek

İmamoğlu: Bu ülkede, azınlık diye bir tanımı kabul etmiyorum

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki Karacaahmet ve Küçükçekmece’deki Garip Dede cemevlerini ziyaret etti. 

Karacaahmet Sultan Dergahı Derneği’nde bir konuşma yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Sevgili canlar, çok işimiz var. Ben, sizden bugün dualarınızı almaya geldim. Bu kardeşinizin, bu yol arkadaşınızın hızıma kimse yetişemeyecek. Çok çalışacağım. Yapılacak çok iş var. Bu şehirde verdiğimiz sözler var. Herkesin özgürlüğüne, ihtiyaçlarına, şehirle ilgili taleplerine yetişmeye çalışacağız. Bir iş, bir kişinin hakkı ise, o işi mutlaka yapacağız. Kimmiş, neymiş, hangi partiliymiş, inanın bakmayacağız. Yapılamıyorsa, engeli varsa da anlatacağız. Her şeye gücümüz yetmeyebilir ama bizim adaletimizden lütfen şüphe etmeyiniz. Bize moral lazım. Aynı zamanda herkesin inancına da hizmet edeceğiz. Meydanlarda, toplantılarda söyledim. Bu şehirde yaşayan herkesi eşit kabul ediyorum. Kuralı böyle diye değil, ruhumda eşit kabul ediyorum. Herkesin inancına da inanç özgürlüğüne de saygı göstereceğiz. Bu şehrin camisine de en üst seviyede saygı gösterip, ihtiyaçlarını gidereceğiz, cemevine de saygı gösterip, ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bütün ibadethaneler bizim. Ben, insanların maneviyatına saygı duyan ve kıymet veren bir insanım. Çünkü ben de maneviyatı olan bir insanım. Bu ruhu ve anlayışı, bütün çalışanlarımız ve yol arkadaşlarıma da hissettireceğim. Alevi vatandaşlarımıza, inançlarına dair bizim borcumuz var. Bunu ödeyeceğiz. Ben, bu anlamda yol arkadaşlığınızdan çok razıyım. Allah sizden razı olsun. Allah, beni size mahcup etmesin. Çok çalışacağız, başaracağız. Allah’ın izniyle her şey çok güzel olacak.”

Daha sonra Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği’ni de ziyaret eden İmamoğlu, “Bu ülkede, azınlık diye bir tanımı kabul etmiyorum” dedi ve şöyle devam etti:

 “Orada barışı sağladık mı ülkede barışı sağlamış olacağız. İnanç üzerinden bu ülkede siyaset yapma anlayışı bitecek. Herkesin inancı kendine. İnanç, siyasi bir malzeme değildir. Kamunun taahhüdü yerine geldiği için yarın bana oy vermeyin, iyi ve adil bir yönetici olursam, herkese eşit davranıyorsam bana oy verin. Aynı cümleleri başka inançtaki vatandaşlarımın yanında da kuruyorum. İletişimin bu kadar kolay ve hızlı olduğu bir yerde, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Dilim bu konuda nettir. İnanç üzerinden kimsenin hakkı da yenmeyecek, bir başkasından üstün olması da sağlanmayacak. İnancın hesaplaşma yeri, Yaradanın huzurudur. Bir Allah’ın kulu bunu tersini iddia edebilir mi? Kimse, kimsenin inancını ölçmeye çalışmasın. Ben, size gönülden doya doya hizmet edeceğim. Herkesi eşit seviyorum” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU