Akif Beki: 'General Mazlum’u böyle parlatanlar, kazanç ortakları Türkiye’ye kazık atmış olmuyor mu?

Karar yazarı: Barış Planı Harekatı bitmiş olabilir ama propaganda savaşları daha yeni başlıyor

Fotoğraf: Reuters

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de gerçekleştirilen anlaşmanın ardından yaşanan gelişmeleri yazdı.

"General Mazlum'a kazandığını sandıranlar tanıdık" başlıklı yazısında "Türkiye ile Rusya’nın Soçi’de anlaşmasına, kendi anlaşmış kadar sevindiğini mi söyleyecek! Trump, kutlama mesajlarının bir yerine, punduna getirip mutlaka ‘General Mazlum’a atılacak bir çiçek de sıkıştırıyor..." ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD ve Rusya'nın Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Abdi ile "flörtleştiğini" söyleyen Beki, şöyle devam etti:

Trump görmek için can atar da ‘General Mazlum’ geri mi kalır, ikiletmiyor. O da giderek alevlenen bu flörtte muhatabına karşı boş olmadığını dosta, düşmana zevkle hissettiriyor.

Ayrıca, iki taraf da bir yandan Putin’le cilveleşiyor ve bunu sorun etmiyorlar. Kıskançlık kaprisleri ne gezer! Bilakis, üçüncü taraf olarak Moskova’yı ilişkilerine dahil etmekten ziyadesiyle hoşnutlar, birlikte gül gibi geçinip gidiyorlar.

Bu üçlü yakınlaşmayı, ‘General Mazlum’u terörden kırmızı bültenle arayan Türkiye’nin çekemeyeceğini bilmezmiş gibi, ‘kıskanan çatlasın’ nanikleri yapmıyorlar mı bir de!

Sıkılmadan, uluorta, göze sokarak yaşıyorlar münasebetlerini.

‘General Mazlum’u kapışamıyor, paylaşamıyorlar. Moskova’nın da yükselen yıldızı pozlarında.

O da “Türkiye’yi durdurduğunuz için teşekkür ederim” cümlesiyle iki tarafın gönlünü birden hoş tutmayı iyi biliyor.

‘Türkiye yanlış anlar, ne biçim konuşuyorsun’ demeden alıp kabul ediyor muhatapları, hatta çanak tutup tadını bile çıkarıyorlar bu iltifatın.

Karşılıksız bırakılmayan hangi ilan-ı aşk coşup şımarmaz ki!...

Barış Planı Harekatı'nın bitmesine rağmen propaganda savaşlarının yeni başladığını söyleyen Beki "Avantaj üstünlüğünü YPG’ye verenlerse Ankara’nın hiç yabancısı değil. ‘General Mazlum’u böyle parlatanlar, kazanç ortakları Türkiye’ye kazık atmış olmuyor mu bu durumda? Sadece soruyorum" diyerek yazısını sonlandırdı.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU