Trump: Belki de Kürtlerin petrol bölgesine ilerleme zamanı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Kobani görüştüğünü duyurdu. Trump, petrol sahalarını IŞİD’e bırakmayacaklarını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Türkiye’nin ateşkes süresini uzatma kararının ardından dün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada Türkiye üzerindeki yaptırımları kaldıracağını duyuran ABD Başkanı Donald Trump, bugün yeni bir açıklama yaptı. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Kobani ile görüştüğünü söyledi ve şöyle devam etti:

“O bizim yaptığımız şeyi takdir ediyor, ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ediyorum. Belki de Kürtlerin petrol bölgesine ilerleme zamanı geldi.”

Bu açıklamasından önceki paylaşımında ise “Dün Türkiye ve Kürtler hakkında yaptığım konuşmada bahsettiğim petrol sahaları, ABD, Kürtlerin yardımıyla gidip alana kadar IŞİD tarafından kontrol ediliyordu. Yeniden yapılanmış bir IŞİD’e o sahaları asla bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Donald Trump, Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması emrini verdiğini duyurmuştu. 

ABD Başkanı ayrıca, Kobani ile dün de görüştüğünü ifade ederek “Harika insan, SDG komutanı, ABD’nin yaptığı şey için inanılmaz derecede müteşekkirdi. Kendileri, IŞİD’in çok sıkı kilit altında tutulduğunu, cezaevlerinden az sayıda firar gerçekleştiğini, onların da büyük bir kısmının yeniden yakalandığını aktardı” demişti. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU