İYİ Partili Zehra Özdemir: En çok Türkçe konuşmama şaşırıyorlar

İYİ Parti Grup Toplantısı’na katılan bir siyahi genç kadın kamuoyunun dikkatini çekti. Atatürk’ün imzasını kolye olarak takan Zehra Özdemir, ‘En çok Türkçe konuşmama şaşırıyorlar’ diyor. İzmitli Zehra Özdemir gelecekte ise milletvekili olmayı istiyor

İYİ Parti’nin TBMM’de gerçekleştirdiği grup toplantısında kameralar siyahi genç bir kadına takıldı. Boynunda Atatürk’ün imzasını kolye olarak taşıyan genç kadın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le de görüştü.

20191022_2_38884905_48708056.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kamuoyunun kim olduğunu merak ettiği genç kadının adı Zehra Özdemir. 21 yaşındaki Özdemir, İzmit doğumlu.

WhatsApp Image 2019-10-22 at 12.19.31.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

1880’de Sudan’dan Anadolu’ya göç eden dedeleri İzmit’e yerleşmiş. Lisede lojistik eğitimi gören Özdemir bir yandan da üniversiteye hazırlanıyor.

'Atatürk'ün izindeyim'

Zehra Özdemir büyük bir Atatürk hayranı. Kendisini ‘Türküm ve Atatürk’ün izindeyim’ diye tarif eden Özdemir, ‘Atatürk yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu değil. Aynı zamanda mücadelesi ve yaptıkları ile tüm dünya halklarına, özellikle de mazlum halklara örnek olmuş bir lider. Bugün Türkiye’de özgür, güven içinde yaşıyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir” diye konuşuyor.

 İYİ Parti’yle birlikte politikayla tanıştığını anlatan Özdemir, politikaya atılmasının nedeninin de Atatürk sevgisi olduğunu söylüyor:

Ben Türk’üm ve Türk olmaktan gurur duyuyorum. Atatürk sayesinde dünyada itibar gören bir halkız ve güçlü bir devletiz. Biz de İYİ Parti olarak Atatürk’ün yolundan ayrılmadan siyaset yapıyoruz.

WhatsApp Image 2019-10-22 at 12.20.10.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

‘Nereden geldiniz, nerelisiniz’ diye soruyorlar

İYİ Parti Kocaeli Gençlik Kolları’nın üyesi olan Zehra Özdemir, teşkilatının çalışmalarına da katılıyor. Karşılaştığı insanların en çok güzel Türkçe konuşmasına şaşırdığını söyleyen genç kız aldığı tepkileri şöyle anlatıyor:    

Biz İzmit’te başkanımızla birlikte her yerde olmaya gayret ediyoruz. Önemli günlerde etkinliklere katılıyorum. Düğünler, ev toplantıları, pazar ziyaretleri parti çalışmalarında yer alıyorum. Karşılaştığım insanları en çok Türkçe konuşmam şaşırtıyor. Benim yabancı bir dil konuşacağımı ya da Türkçe’yi iyi konuşamadığımı sanıyorlar. Normal Türkçe konuştuğumu görünce çok şaşırıyorlar. İlk önce nereli olduğumu soruyorlar. İzmitli’yim deyince daha çok şaşırıyorlar. Nereden geldiniz, nerede doğdunuz gibi sorular geliyor peşinden.

20191022_2_38884905_48708065.jpg
Fotoğraf: AA

 

Babasını 2.5 aylıkken kaybeden Özdemir’in 3 kardeşinin ise politikayla ilgileri yokmuş. Gelecekte milletvekili olmayı hayal eden Özdemir grup toplantısının ardındın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le tanıştırılmış. Özdemir Akşener’le görüşmesini ise, “Meral Hanım beni görünce çok sevindi. Dedemle de bir tanışıklıkları varmış. Tanıştık, ayaküstü konuştuk” diye anlatıyor.

   

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU