NATO: Türkiye’nin harekatı gerilimi artırma riski içeriyor

Stoltenberg: Ortak düşmanımız IŞİD'e karşı kazanımların korunmasına ihtiyacımız var

Fotoğraf: Reuters

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Operasyonun bölgedeki gerginliği daha fazla artırma riski olduğunu işaret eden Stoltenberg, Ankara’ya itidal çağrısı yaptı ve “Ortak düşmanımız IŞİD'e karşı kazanımların korunmasına ihtiyacımız var” dedi.

Stoltenberg ayrıca Suriye’de dengesiz bir durum olduğunu, insanların acı çektiğini belirtti ve endişelerini İstanbul’a yaptığı ziyarette dile getirdiğini belirtti.

Sekreter geçen hafta Türkiye’yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

NATO üyesi ülkelerden tepkiler

Barış Pınarı Harekatı’na birçok ülkeden tepki gelmişti. Bu ülkeler arasında NATO üyesi olan Almanya, Fransa ve Hollanda Türkiye’ye silah satışını askıya almıştı.

Türkiye'nin operasyonuna net şekilde destek açıklaması yapan dört ülke Azerbaycan, Katar, Pakistan ve Venezuela olmuştu.

Erdoğan bugün Azerbaycan seyahati öncesi havaalanında yaptığı açıklamada NATO’ya serzenişte bulunurken Stoltenberg için “Onun duruşu çok çok farklı ama üye ülkelerin bir kısmının duruşu farklı” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU