Senatör Graham: Türkiye’nin Suriye’deki çirkin savaş suçlarına karşı felce uğratacak yaptırımlar iyi bir karar

ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye iyi bir NATO müttefiki gibi davranmıyor” ifadesini kullandı

Asker kökenli senatör Lindsey Graham, ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçiler arasında en etkili isimlerden/ Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye uygulanacak muhtemel yaptırımlar için Hazine Bakanlığı’nın hazır olduğunu açıklamasının hemen ardından ABD Kongresi'nde Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'na en fazla tepki veren isimlerden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da bir açıklama yaptı. 

Graham, “Trump’ın, Türkiye’nin Suriye’deki çirkin savaş suçlarına karşı felce uğratacak yaptırımlar uygulanması için Kongre ile çalışması iyi bir karar” dedi. 

Twitter hesabından bir açıklama yapan Cumhuriyetçi Parti Güney Carolina Senatörü şöyle devam etti: İki partiden de yaptırımlar için güçlü bir desteğin olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin saldırganlığının kıymetli müttefikimiz Kürtlerin yok olmasına yol açmasına izin vermeyeceğimiz kaçınılmazdır.


“Türkiye’nin hamleleri yalnızca IŞİD, İran ve Rusya’nın yararınadır, İsrail için bir kabus yaratır” diyen Graham, “Türkiye iyi bir NATO müttefiki gibi davranmıyor” ifadesini kullandı. 

Trump ise bugün yaptığı açıklamada “Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre'nin birçok üyesiyle Türkiye'ye kuvvetli yaptırımla uygulama konusunda uğraşıyorum. Hazine Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi.  Beklemede kalın” ifadelerini kullanmıştı. 

Senatör Lindsey Graham, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon kararı almasının hemen sonrasında 7 Ekim’de bir açıklama yapmıştı. 

Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınması gerektiğini vurgulayan Graham, "Türkiye'nin Suriye'yi işgal etmesi durumunda, bu ülkeye yönelik iki partinin de destekleyeceği yaptırımlar sunacağız” demişti. 


Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU