SDG komutanı: ABD’lilerin Türklerle aramızda arabuluculuk yapma önerisini kabul ediyoruz

Mazlum Kobani, Suriye’nin kuzeydoğusunun uçuşa yasak bölge ilan edilmesini de istedi

Fotoğraf: Reuters

Ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) komutanlarından Mazlum Kobani, ABD’nin Türkiye ile SDG arasında arabuluculuk yapmasını kabul ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken Mazlum Kobani adıyla bilinen SDG komutanı Ferhat Abdi Şahin, Le Figaro gazetesine konuştu. BBC Türkçe’nin aktardığına göre Mazlum, arabuluculuk talebini şöyle dile getirdi:

Amerikalıların, Türklerle aramızda arabuluculuk yapma önerisini kabul ediyoruz. Amerikalılardan, Türkiye tarafından başlatılan savaşa son verilmesini sağlamaları talebinde bulunuyoruz. Savaş sona ermezse ABD tarafından ihanete uğradığımızı düşüneceğiz. Şimdilik hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bizim gözümüzde Amerikalıların itibarı zedelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Cihatçıların tutulduğu cezaevlerinin korunması bizim önceliğimiz değil”

"Tüm dünyayla bağlantımız var. Amerikalılar bu savaşı sonlandırmayı başaramazsa, başka alternatifler aramak durumunda kalacağız” diyen Mazlum, yabancı IŞİD’lilerin durumuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Yabancı cihatçıların tutulduğu cezaevlerinin korunması artık bizim önceliğimiz değil. Bizim şimdi asıl önceliğimiz kendi halkımızı korumak. Şimdiye kadar cezaevleriyle ilgili bir sorun yaşamadık. Ama savaş ağırlaşırsa bu cezaevlerinde neler olabileceğini bilemem.

Kobani, Fransa ve tüm Avrupa'dan taleplerinin "Suriye'nin kuzeydoğusunun uçuşa yasak bölge ilan edilmesi" olduğunu söyledi:

Hava sahası uçuşa kapanmazsa Türkler havadan bize saldırmaya devam edecek, kadınlarımız ve çocuklarımız Türklerin saldırılarında hayatlarını kaybedecek. Yoksa savaş çok uzun ve ağır olacak ve bizler katledileceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU