Karar yazarı: Tehditlerin üstesinden gelmenin tek yolu harekatın tezlerimizin içerdiği tehditleri göstermesi

Karaalioğlu: Sabır ve soğukkanlılık böyle zamanlarda ihtiyaç değil mecburiyettir

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarlarından Mustafa Karaalioğlu, Türkiye'nin Suriye'ye başlattığı operasyonun ardından özellikle ABD tarafından gelen tehditleri bertaraf etmenin tek yolunun "harekâtın Ankara'nın tezlerinin içerdiği tehditleri göstermesi ve ortadan kaldırması" olduğunu söyledi.

Karaalioğlu, "Neyi bertaraf ettiğimizi dünyaya göstermek" başlıklı yazısında operasyonun sadece askeri boyutu olmadığını söylerken şunları yazdı:

Dışarıda diplomatik, içeride de ekonomik unsurları aynı anda etkileyecek çok yönlü bir harekata girişmiş bulunuyoruz. Sabır ve soğukkanlılık böyle zamanlarda ihtiyaç değil mecburiyettir. Aylardır konuşulduğu ve planlandığı için Türkiye’nin kendisini muhtemel risklere karşı hazırlayan senaryoları olduğunu varsayıyoruz. Bu hazırlık ilerleyen günlerde avantaj olacaktır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"ABD, Rusya, İran ve Avrupa’nın 'ne haliniz varsa görün' kabilinden bir tutumla izlediği harekatın en uygun sürede başarılması yaşanan tartışmaları geride bırakacak ve kazanan haklı olacaktır" diyen Karaalioğlu, şöyle devam etti:

Kazanmak da sadece sahada üstünlük sağlamak değil, neyi bertaref ettiğimizi dünyaya göstererek tehlikenin çapını sergilemektir. Bu aynı zamanda dünyanın harekatın başlangıcında esirgediği meşruiyeti süreç içinde kazandıracaktır.

Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu gerçek denklem de bundan ibarettir. Sayısız analiz ve yorumla arkası kesilmeyen şartlar ve yaptırım tehditlerinin üstesinden gelmenin tek yolu, harekatın tezlerimizin içerdiği tehditleri göstermesi ve ortadan kaldırmasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU