Selvi: YPG, esir aldığı Arap ailelerinin çocuklarını bölgeye yerleştirmeye başlamış

Hürriyet yazarı: ÖSO, TSK’nın sevk ve idaresi altında öncü birlikler olarak girecek

Fotoğraf: AFP

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye düzenleyeceği harekâtla 'edindiği bilgiler' ışığında bir köşe yazısı kaleme aldı.

Selvi, "Kılıçdaroğlu’na eleştiri ve madde madde Suriye harekâtı" başlıklı köşe yazısında ABD askerleri çekilmeden harekâtın başlamayacağını ifade ederken şunları yazdı:

Peki PKK-YPG çekiliyor mu? Çekilmiyor, tam aksine yığınak yapıyorlar. Tutsak aldıkları ailelerin çocuklarını askere almışlardı. Özellikle de Arap ailelerinin çocuklarını bölgeye yerleştirmeye başlamışlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin YPG'ye verdiği silahların operasyonda Türkiye askerine karşı kullanılacağını söyleyen Selvi, şöyle devam etti:

 Terör örgütü Afrin harekâtının başında direnmiş, ancak şehir savaşına sıra gelince Afrin’i terk etmişti. Şimdi de harekâtın başında direnmeleri bekleniyor. Bir süre direnç gösterdikten sonra imha olacaklarını anladıkları anda çekilebilirler. Çekilmek için Rakka, Kobani ve Cezire’de hazırlıklar yapıldığı tespit edilmiş.

Selvi, Suriye'de hava sahasının kullanılıp kullanılmayacağının henüz belli olmadığını da yazdı.

Özgür Suriye Ordusu'nun 'düzenli ordu' haline geldiğini iddia eden Selvi, şöyle devam etti:

O nedenle TSK’nın sevk ve idaresi altında öncü birlikler olarak girecekler. Hamza Tümeni’nin içinde Kürt Şahinleri Tugayı var. Adından anlaşılacağı üzere Kürtlerden oluşuyor. Ana dilleri Kürtçe ama Arapça da biliyorlar. PKK’nın bölgeden sürdüğü Kürt aşiretlerinin çocukları. Bölgeyi avuçlarının içi gibi bildikleri için önce onların girmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU