Eski asistanı Robert De Niro’yu cinsiyet ayrımcılığı ve taciz suçlamasıyla dava etti

Chase Robinson, De Niro’nun kendisine yönelik cinsel içerikli söylem kullandığını iddia ediyor

Robert De Niro, avukatı aracılığıyla tüm iddiaları reddetti (AP)

On yıllık iş ilişkilerinin bitmesinin ardından Robert De Niro ve eski asistanı karşılıklı suçlamalarla birbirlerinden davacı oldu.

Oyuncunun eski asistanını zimmete para geçirme iddiasıyla dava etmesinin ardından kendisine yönelik cinsiyetçi söylemde bulunma ve taciz iddiaları geldi.

Chase Robinson perşembe günü 76 yaşındaki De Niro’yu Manhattan Federal Mahkemesi’nde 12 milyon dolar (yaklaşık 69 milyon TL) tazminat istemiyle dava etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robinson’ın davası, De Niro’nun şirketi Canal Productions’ın kendisini 6 milyon dolar (yaklaşık 35 milyon TL) tazminat istemiyle eyalet mahkemesine vermesinden 6 hafta sonra geldi.

Yıllar boyu süren cinsiyet ayrımcılığı ve tacize maruz kaldığını belirten 37 yaşındaki Robinson,  şirkette idari asistan ve sonrasında yapım ve finans genel müdür yardımcılığı yaptığı dönemde De Niro’nun kendisine yönelik cinsel içerikli söylem kullandığını, sözlü tacizde bulunduğunu ve kendisine “ofis eşi” (çalışma saatlerinde çok fazla vakit geçirilen karşı cinsten biri ed.n.) gibi davrandığını iddia etti.

Dava dosyasında yer alan iddiada De Niro’nun 2008’de işe aldığı ve eğlence sektöründe kariyer hedefi olan 25 yaşındaki Robinson’a bazen sırtını kaşıması, gömleğini iliklemesi, yakasını düzeltmesi, kravatını bağlaması ve yatağındayken onu uyandırması gibi taleplerde bulunduğu belirtiliyor.

“De Niro — çoğunlukla alkollüyken — Bayan Robinson’ı kötülediği, azarladığı, zorbalık yaptığı ve küfür kullandığı uzun nutuklar çekerdi” iddiası da dava dosyasında yer alıyor.

De Niro Bayan Robinson’a yönelik kaba, uygunsuz, cinsiyetçi söylemlerde bulunurdu. Bayan Robinson’a viagra reçetesiyle ilgili şakalar yapardı.

Dava dosyasında iddiaya göre De Niro’nın Robinson’a “şımarık velet” diye hitap ettiği küfürlü bir sesli mesajın linki de yer aldı.

Canal Productions’ın dava dosyasındaysa Robinson’ın yüz binlerce doları zimmetine geçirdiği, şirketin milyonlarca uçuş milini kişisel harcamaları için kullandığı, kişisel ve lüks eşyalar için şirketin masraf hesabını kullandığı ve “mesai saatlerinde işten kaytardığı, hayret verici süreler boyunca Netflix programlarının bölümlerini üst üste izlediği” iddiaları yer aldı.

Dava dosyasında şirketin “güvenilir konumunu kötüye kullanarak defaatle ve sistematik olarak işvereninin parasını ve mülkünü zimmetine geçiren sadakatsiz bir çalışandan maddi tazminat aradığı” iddia ediliyor.

Robinson kendisine karşı açılan davanın bir misilleme olduğunu çünkü dava dosyasının kendi istifasını takiben De Niro’nun avukatına cinsiyet ayrımcılığı ve maaş ödemelerindeki usulsüzlüklerine karşı dava açmayı düşündüğünü bildirdikten sonra oluşturulduğunu iddia ediyor.

Robinson’ın dava dosyasında “Dava dosyası Bayan Robinson’ı işten kaytaran vicdansız bir hırsız olarak göstermeye çalışan “sahte” ithamlarla dolu” ifadesi yer alıyor.

Şu anda ismi Google’da aratıldığında ekrana en önce bu ithamlar geliyor. Bunun Bayan Robinson için sonuçları yıkıcı oldu. İtibarı ve kariyeri yok edildi.

De Niro’nun avukatı Tom Harvey Independent’a yaptığı açıklamada Robinson’ın De Niro’ya yönelik iddialarının “absürtten de öte” olduğunu söyledi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU