Çarşamba günü New Heights adlı podcast'e konuk olan Keanu Reeves, kariyerinin ilk yıllarında yaşadığı önemli bir zorluğu anlattı.
61 yaşındaki Kanadalı, sözlerine "Ben Toronto'daydım ve Los Angeles'ta yaşayan bir menajerim vardı. 20 yaşındayken otomobilimi Los Angeles'a kadar sürdüm. Arabamdan çıkar çıkmaz menajerim 'Senin adını değiştirmek istiyoruz' dedi. Bu benim 'Hollywood'a hoş geldin' anım oldu" diye başladı.
Sonrasında sahilde yürürken kendisine alternatif isimler bulduğunu aktaran Reeves, sözlerine şöyle devam etti:
Benim ikinci adım Charles. 'Acaba Chuck mı?' dedim. Büyüdüğüm sokağın adı Spadina'ydı, Chuck Spadina'yı öyle oluşturdum. Ardından 'bir şeyler Templeton' oldum. Sonra da K. C. Reeves kimliğine büründüm.
Hollywood yıldızı, bunlardan hiçbirinin uzun süre kullanılmadığını belirtti. Seçmelerde K. C. Reeves diye çağrıldığında yanıt dahi vermediğini anlatan oyuncu, "6 ay sonra 'Ben bu işte yokum' dediğimi hatırlıyorum" dedi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Matrix ve John Wick gibi gişe canavarı serilerin yıldızı, menajerinin niçin böyle bir öneride bulunduğunu açıklamadı. Ancak 2023'teki bir podcast'te kendisine "Adın çok etnik" dendiğini de söylemişti.
Yarı Çinli yarı Hawaiili bir babanın ve Britanyalı bir annenin oğlu olan Reeves, 2 Eylül 1964'te Lübnan'da doğdu. Keanu, Hawaii dilinde "dağlardan esen serin rüzgar" anlamına geliyor.
Bu muameleye maruz kalan tek ünlü, Keanu Reeves değil.
Paul Thomas Anderson'ın yönettiği yeni filmi Savaş Üstüne Savaş'ın (One Battle After Another) tanıtımını yapmak için geçen ay New Heights podcast'ine konuk olan Leonardo DiCaprio da benzer bir anı anlatmıştı.
1974'te doğan Hollywood yıldızı, 12-13 yaşlarındayken bir menajer bulduğunda, kendisine "Adın çok etnik. Seni asla işe almayacaklar. Yeni adın Lenny Williams" dendiğini aktarmıştı.
DiCaprio, Lenny Williams adının yazılı olduğu portre fotoğrafını gören babasının onu yırtıp attığını ve "Önce cesedimi çiğnemen gerek" dediğini sözlerine eklemişti.
Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety