Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi, Rey ve Kylo Ren arasındaki “karmaşık ilişkiye” odaklanacak

Star Wars serisinin yeni filmi aralıkta vizyona girecek

Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nin (Star Wars: The Rise of Skywalker) senaristlerinden Chris Terrio, filmin Rey ve Kylo Ren’in ilişkisini merkeze alacağını söyledi.

Empire dergisine konuşan Terrio aydınlık ve karanlık arasındaki mücadelenin filmin odağındaki gerilimi artıracağını belirtti. Terrio sözlerini şöyle sürdürdü:

Son Jedi’daki (The Last Jedi) en ilginç sahnelerden bazıları Rey ve Ren arasındaki diyaloglar. (Güç Uyanıyor’daki) sorgulamadan beri gerçekten var olan karmaşık ilişkiyi toparlamayı denedik. (…) Ren maskesini çıkardığında Rey’e karşı başka kimseye yansıtmadığı bir çıplaklık hali vardı.

Terrio ayrıca Star Wars: Son Jedi'ın yönetmeni Rian Johnson’ın “bunu büyüleyici yollarla geliştirdiğini” belirterek, “Biz bunu daha da geliştirebildik” dedi.

Ağustosta filmden yayımlanan son fragmanda Rey’in siyah başlıklı bir giysi giyerken ve çift taraflı kırmızı ışın kılıcı tutarken gösterilmesi, serinin hayranlarının Rey’in Karanlık Taraf’a geçebileceği yönünde yorum yapmasına yol açmıştı.    

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonuç olarak birçok teori ortaya atıldı. Bunlardan birinde Rey’in klon olabileceği ya da İmparator Palpatine’in (Ian McDiarmid) büyüsü altında olabileceğini öngörülüyordu.

Bir başka teoriyse Rey’in karanlık tarafa geçmediğini bunun yerine, Luke Skywalker’ın (Mark Hamill) ilk ve son kez yaptığı gibi dengeyi onararak Güç’ün karanlık ve aydınlık taraflarının özelliklerini bir araya getireceğini söylüyor.

Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi, Türkiye’de 20 Aralık 2019’da vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU