20. yılında yeniden vizyona giren film rekora koşuyor

Önünde sadece Titanik var

George Lucas'ın yönettiği Sith'in İntikamı'nda Kanadalı aktör Hayden Christensen, Anakin Skywalker rolünde (20th Century Studios)

Yıldız Savaşları (Star Wars) hayranları Darth Vader'ın doğuşunu yeniden beyazperdede izlemek istemiş olacak ki, Sith'in İntikamı (Revenge of the Sith) 20. yıl gösterimi büyük ilgi görüyor.

Geçen hafta sonu yeniden vizyona giren Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith), şimdiden tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ikinci yeniden gösterimi olmayı başardı.

Beklentileri aştı

Yalnızca ABD'de 25 milyon dolar, dünya genelindeyse toplam 42 milyon dolar hasılat elde eden film, beklentilerin çok üzerinde bir performans sergiledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeniden gösterim tarihindeki en yüksek hasılat hâlâ James Cameron'ın 2012'de tekrar vizyona giren gişe canavarı filmi Titanik'e (Titanic) ait. Titanik o dönem tam 350 milyon dolarlık dev bir gişe başarısı elde etmişti.

20 yıllık bir filmin, vizyondaki yeni yapımları geride bırakması her gün rastlanan bir şey değil. Sith'in İntikamı, geçen hafta sonu Ben Affleck'in başrolünde yer aldığı The Accountant 2 ve hâlâ ilgi gören Bir Minecraft Filmi'ni (A Minecraft Movie) geride bırakmayı başardı. Gişenin zirvesindeyse yönetmen Ryan Coogler'ın övgü toplayan vampir filmi Günahkarlar (Sinners) yer alıyor. 

Yine de bu büyük başarı, Yıldız Savaşları evreni için göz ardı edilemez bir zafer. Yeni gişe rakamlarıyla birlikte Sith'in İntikamı, dünya genelinde 900 milyon dolarlık baraja iyice yaklaşmış durumda. 

Öncül üçlemenin en iyisi kabul ediliyor

Her ne kadar Yıldız Savaşları'nın öncül üçlemesi çıktığı dönemde tartışmalara neden olsa da halihazırda birçok hayran Sith'in İntikamı'nı serinin en iyi yapımlarından biri kabul ediyor. 

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 79'luk bir onay puanına sahip. Bu oran Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) ve Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı'nın (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones) epey  üzerinde.

Tekrar vizyon şansı bulan filmlere büyük ilgi

Hafta sonu gişe sonuçları bir başka ilginç detayı da ortaya çıkardı: Yeniden vizyona giren filmlere ilgi giderek artıyor. Yakın dönemde Koralin ve Gizli Dünya (Coraline) ve Yıldızlararası (Interstellar), yeniden gösterimlerinde 50 milyon doların üzerinde gişe elde etti.

Bu arada Sith'in İntikamı'nı (Revenge of the Sith) vizyonda değil evde izlemek isteyenler için film, halihazırda Disney+'ta yayında.


Independent Türkçe, GamesRadar, The Walt Disney Company

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU