Konya’da kadına şiddet: Arkadaşı tarafından itilen üniversite öğrencisi asansör boşluğuna düştü

Üniversite öğrencisi Tuğçe Ülkü Gürbüz'ün hayati tehlikesi devam ederken Mustafa Kafes tutuklandı

Konya’da üniversite öğrencisi genç kadın, tartıştığı araştırma görevlisi tarafından itildiği sırada asansör kapısının açılması sonucu boşluğa düştü. Ağır yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan genç kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Olay, 25 Eylül Çarşamba günü merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi Kirmani Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen 24 yaşındaki Tuğçe Ülkü Gürbüz, aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Mustafa Kafes ile arkadaşlarının oturduğu binaya geldi.

Kafes ve Gürbüz arasında apartmanın birinci kat koridorunda bulundukları sırada tartışma çıktı.

Tartışma sırasında Mustafa Kafes, Gürbüz'ü tutarak asansör kapısına doğru savurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kapının açılmasıyla Mustafa Kafes'in ittiği Tuğçe Ülkü Gürbüz asansör boşluğuna düştü.

Genç kadını asansör boşluğuna iten Kafes'in sağlık ve polis ekiplerine haber verdiği belirtildi.

Genç kadın, apartman sakinleri ve sağlık görevlileri tarafından asansör boşluğundan çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Gürbüz'ün hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Gürbüz'ün ameliyatını gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Alpaslan Eylen dün yaptığı açıklamada  ''Beynin çeşitli bölgelerinde kanamalar olduğunu gördük. Bunu cerrahi yolla boşalttık. Hasta ameliyata girmeden önce komadaydı, solunum yetmezliği vardı. Ameliyattan sonra, kanamalar gidince gözlerini açmaya başladı. Ancak beyin ödemi olduğu için uyutmaya karar verdik. Sırtında da düşmeye bağlı omurga kırıkları var. Omurga kırığıyla ilgili de ameliyat yapacağız. Bu akşam uyandırmaya çalışacağız'' dedi.   

Kadının yaralandığının haber verilmesi üzerine yaşadığı Nevşehir'den Konya'ya gelen anne Yıldız Gürbüz de şunları söyledi:

Kızımla en son saat 23.00 sıralarında konuştum. 'Evdeyim anne, beni sabah uyandır, okula gideceğim' dedi. Normalde de sabah, uyandırırım. Akşam da ararım. Kaza olunca büyük kızımı aramışlar. Eşim Ankara'da toplantıda olduğu için hemen kendim geldim. Beyin kanamasından dolayı ameliyat oldu ve uyutuluyor. Belinde kırıklar olduğu için ikinci bir ameliyata alacaklar. İnanılmaz derece üzgünüm.  Kızım 10 gün önce Nevşehir'den Konya'ya geldi. Bu talihsiz bir kaza. Belki de milyonda bir olacak bir kaza o da benim başıma geldi.

Olayla ilgili olarak polis ekipleri Mustafa Kafes’i gözaltına aldı. Kafes'in ifadesinde ”olay anında sinirli olduğunu, neden tartıştıklarını hatırlamadığını ve alkollü olduğunu” söylediği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen Mustafa Kafes çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU