Adalet Bakanı Gül'den kadına şiddet yorumu: Bir kadın kurtulacaksa Anayasa'yı bile değiştiririz

Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'e konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül kadın cinayetleri ve çocuk tacizleri ile ilgili açıklamalar yaptı

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hürriyet gazetesine kadına yönelik şiddet ile ilgili hukuki düzenlemeler hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gül, 2019'da hakimlerin 375 bin 425 tedbir kararı verdiğini hatırlattı, savcılıklar ve mülki amirlerin her başvuruyu ivedilikle değerlendirdiğini söyledi, "Bir insan kurtulacaksa değil yasayı Anayasa'yı bile değiştiririz" dedi:

Tedbirlerin önleyici olanlarını harekete geçirmek doğru olandır. Mevzuatımızda bu yöndedir. Ayrıca ceza mevzuatımızda da bu konu ile ilgili suçlulara en ağır cezalar verilmektedir. Bu konuda topyekûn bir bilinçlenme ve hassasiyet önemlidir. Adalet Bakanlığı olarak tedbirlerin ve cezaların caydırcılık etkisini analiz edeceğiz. Biz eğer bir insan, bir kadın kurtulacaksa değil yasayı, Anayasa'yı bile değiştiririz. Eksikliğin kanunlarımızda ve düzenlemelerde mi, yoksa hayatın olağan akışında başka sebepler mi bu konuyu etkiliyor, buna bakmamız lazım. İnsanları şiddete iten sebeplerin tümüne eşzamanlı bakmak, bunu da bütün kamu kurumları ve bütün toplum kesimleri ile birlikte yapmak zorundayız. Ortak akılla bakmamız lazım.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU