“Deprem kahini” Frank Hoogerbeets 3 ay önce Silivri açıklarında deprem olabileceğini söylemişti

Deprem tahminlerinde bulunan gökbilimci Hoogerbeets, "Üç ay içinde büyüklüğü 7'yi bulabilecek bir deprem olursa buna kimse şaşırmasın" ifadelerini kullanmıştı

Fotoğraf: Twitter

Yaptığı deprem tahminlerinin doğru çıkması nedeniyle “deprem kahini” olarak anılan Frank Hoogerbeets, Türkiye'nin risk altındaki bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak özellikle İstanbul depremi konusunda uyarılarda bulunuyordu.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4,7, bugün ise 5,8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Frank Hoogerbeets'in uyarıları bir kez daha gündeme geldi:

Depremin olduğu o bölgede yüksek sismik faaliyet bekliyorum. Bana göre önümüzdeki 3 ay çok önemli Bu üç ay içerisinde büyüklüğü 7'yi bulabilecek bir deprem o bölgede olursa buna kimse şaşırmasın. Tam yerini söylemek  imkansız ama Silivri'ye çok uzak olmayacağını söyleyebilirim.


A Haber'e konuşan Hoogerbeets, şu sözleri söylemişti:

Eğer çok büyük bir deprem meydana gelirse bu oldukça yıkıcı olacak. İstanbul gibi kritik bir bölgedeyseniz bu çok önemli, Marmara bölgesinde her zaman gizli bir alarm durumu mevcut. Çünkü her an büyük bir deprem olabilir. Bunun herkes farkında, bu büyük depremin habercisi olabilir. Hatta en kötü senaryoya göre büyüklüğü 7 veya 8 olabilir. 

Hollandalı gökbilimci, cnnturk.com.tr'ye ise şu açıklamayı yapmıştı:

Bu sabah (Salı) İstanbul’daki 4.7'lik deprem bölgenin sismik olarak aktif olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bunun öncesinde Girit'te de 5,7 ve Ege Denizi'nde de 5,6 şiddetinde depremler meydana geldi. Bu yüzden sismik huzursuzluğun arttığını görebiliyoruz.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU