İstanbul 5,8 büyüklüğünde depremle sarsıldı

İstanbul’da merkezi Silivri açıklarında olan 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İki gün önce 4.6 büyüklüğünde bir sarsıntının meydana geldiği İstanbul’da saat 13.59’da bir deprem yaşandı.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), depremle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada depremin merkez üssünün Silivri açıları olduğu belirtilirken depremin şiddeti ise 5.8 olarak duyuruldu. Yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Kocaeli, Sakarya Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli gibi çevre illerden de hissedildi.

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular, sokaklarda parklarda toplandı.

İstanbul Valiliği depremle ilgili şu bilgileri paylaştı:

İçişleri Bakanlığı (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre; Marmara Denizi (Silivri açıklarında) bugün saat 13.59’da 5.8 Mw büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır.

Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir.

20190926_2_38411219_47929431.jpg
Fotoğraf: AA

 

Bölgede okullar tatil edildi

İstanbul Bursa ve Kocaeli’de eğitim öğretime ara verildi. İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamada, "Deprem nedeniyle ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarımızda tedbiren bugün eğitimin geçici olarak tatil edilmesine karar verilmiştir." denildi.


Telefon hatları kilitlendi

İstanbul’da sarsıntının ardından korkuyla kendisini sokağa atanlar, telefonlarına sarıldı.  Yakınlarına ulaşmak isteyen İstanbullular uzun süre bağlantı kuramadı. 

Yoğunluğu kaldıramayan GSP şebekeleri kilitlendi. Telefonlarından iletişim kuramayan İstkanbulluların imdadına ise WhatsApp ve benzeri sohbet uygulamaları yetişti. Sosyal medyada da telefon şebekelerinin yetersizlikleri tepki topladı.

AFAD,  sarsıntının ardından en büyüğü 4.1 olan 41 tane artçı depremin yaşandığını açıkladı.

 

İki minare yıkıldı

Depremin ardından AFAD merkezine geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, can kaybı ve yaralanmanın olmadığını söyledi. Kendisine gelen bilgileri basınla paylaşan İmamoğlu, Esenler ve Bağcılarda iki binanın yıkıldığına dair söylentilerin asılsız olduğunu belirtti. İmamoğlu, kendilerine ulaşana bilgilere göre, Avcılar ve Sarıyer’de iki caminin minaresinin yıkıldığını, birkaç yerde de baca yıkılması gibi küçük hasarlar yaşandığını aktardı.  

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU