Star gazetesi Necip Fazıl’ın ailesini savcılığa verdi

Star gazetesinin Necip Fazıl ismiyle yaptığı ödül töreni nedeniyle Kısakürek ailesiyle giriştiği kavgada yeni gelişme

Star gazetesi Necip Fazıl Ödülleri'ni geleneksel hale getirdi ancak Kısakürek ailesi durumdan memnun değil / Fotoğraf: AA

Star gazetesinin her yıl verdiği “Necip Fazıl Ödülleri” nedeniyle başlayan tartışma sürüyor.

Kısakürek’in ailesi ve Büyük Doğu Yayınları daha önce ödül törenini bu isimle yapılmaması için mahkemeden tedbir kararı aldırmış, ancak bu karar Star gazetesinin itirazı üzerine kaldırılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Star gazetesi neden ısrar ediyor" diye sormuştu

Yargı süreci devam ederken Yahya Düzenli “Star gazetesi Üstat Necip Fazıl’a saygısızlık ödüllerinde niçin ısrar ediyor” başlığı ile bir yazı yazmıştı. Yazı üzerine Star gazetesi avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak yazıyla “Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” suçu işlendiğini iddia etti ve yazıyı yazan Düzenli ile bu yazıyı paylaşan isimleri şikayet etti.

 

takipsizlik.jpg
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şikayeti inceleyerek şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi / Görsel: Independent Türkçe​​​​​​​​​​​​​​

 

Kısakürek ailesi şüpheli oldu

Şikayet edilenler arasında Necip Fazıl Kısakürek'in torunları Ahmed Fazıl Kısakürek, Emrah Kısakürek ile Ahmet Hikmet Üçışık ve Necip Fazıl Vakfı da vardı.

Şikayeti inceleyen savcılık herhangi bir suç unsuruna rastlamadı.

Takipsizlik verildi

9 Eylül'de soruşturmayı sonlandırarak takipsizlik kararı veren savcılık karar gerekçesinde, "iddia edilen suçun oluşması için failin görülmekte olan bir davada veya yapılmakta olan bir soruşturmada hukuka aykırı bir karar vermesi veya bir işlem tesis etmesi ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunması için yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı hukuka aykırı olarak etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunması gerektiği" ifadelerini kullandı.

 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU