Mutfağında 13. yüzyıldan kalma başyapıt bulan kadın milyonlarca dolarlık servete kondu

Tablonun açık artırmada yaklaşık 6,5 milyon dolara (yaklaşık 37 milyon TL) satılması bekleniyor

13. yüzyılda yaşamış sanatçı Cimabue tarafından yapılan, erken Rönesans dönemine ait başyapıt, yaşlı bir kadının mutfağında, duvarda asılı olarak bulundu.

Tarihi eseri Paris yakınlarında küçük bir kasaba olan Compiegne'de, yaşlı kadının evini inceleyen bir mezatçı keşfetti ve esere değer biçilmesini önerdi.

"Christ Mocked" adlı tablonun açık artırmada yaklaşık 6,5 milyon dolara (yaklaşık 37 milyon TL) satılması bekleniyor. 25 x 20 cm boyutlarındaki tabloda etrafı müritleriyle çevrilmiş İsa tasvir ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanat uzmanları, resmin Cenni di Pepo olarak da bilinen Cimabue’nün 1280 civarında çizdiği, İsa'nın son saatlerinde çektiği çile ve çarmıha gerilişini tasvir eden iki kanatlı tablonun yalnızca bir parçası olduğunu düşünüyor.

Tablonun diğer iki paneli, New York'taki Frick Koleksiyonu'nda ve Londra'daki Ulusal Galeri'de sergileniyor.

Eser önümüzdeki ay Paris'in kuzeyindeki Acteon Müzayede Evi'nde satışa sunulacak.

Floransa’da 13. yüzyılın ortalarında doğan ve 14. yüzyılın başlarında Pisa’da ölen sanatçı, ardında bugün Avrupa’daki kiliselerde ve galerilerde hala görülebilen birçok eser bıraktı.

Ulusal Galeri, Floransalı Ressam olarak da tanınan sanatçının, Erken İtalyan Rönesansı'nın öncü sanatçılarından biri olduğunu söyledi.

Galeri, sanatçıya dair açıklamasında, “Eserleri, halen Bizans resminin etkisini taşıyan İtalyan ressamların formları doğallığıyla tasvir etmenin yollarını aradığı ve üç boyutlu çizimleri denediği, sanat tarihi için çok önemli bir dönemi temsil ediyor” dedi.

AP'den de yararlanılmıştır

 

 

 *İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU