Merkez Bankası Başkanı: Para politikasındaki hareket alanının önemli bir kısmını önden yüklemeli bir şekilde kullandık

Ankara Sanayi Odası'nın meclis toplantısına katılan Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, "Para politikasında oluşan hareket alanının önemli bir bölümünü temmuz ve eylül aylarında önden yüklemeli bir şekilde kullanmayı tercih ettik" diye konuştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Fotoğraf: AA

Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) eylül ayı meclis toplantısı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal'ın katılımıyla gerçekleşti.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in ardından bir konuşma yapan Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, gelecek dönemde enflasyondaki düşüşle birlikte ülke risk primi ve finansal oynaklıkların azalacağını, finansal koşullardaki kademeli iyileşme ile iktisadi faaliyetteki toparlanmanın ılımlı şekilde süreceğini öngördüklerini aktardı. 

Haziranda göreve gelen Uysal, temmuz ayındaki 425 baz puanlık indirimin ardından eylülde politika faizini 325 baz puan indirdiklerini hatırlatarak şunları söyledi: 

Küresel gelişmelerin de etkisiyle para politikasında oluşan hareket alanının önemli bir bölümünü temmuz ve eylül aylarında önden yüklemeli bir şekilde kullanmayı tercih ettik. 

Bu kararı alırken hedeflediğimiz dezenflasyon patikasıyla büyük ölçüde uyumlu olan bir para politikası duruşu hedefledik. 

Gelinen noktada para politikası duruşunun enflasyondaki düşüş sürecini destekler nitelikte olduğunu değerlendirmekteyiz. 


Türkiye’de enflasyonun diğer gelişmekte olan ülkelere göre hâlen yüksek seviyede olduğunu söyleyen Murat Uysal, “Enflasyondaki düşüşü kalıcı hale getirebilmemiz için para politikasındaki temkinli duruşumuzu sürdürmemiz gerekmekte” dedi. 

Uysal “Parasal sıkılığın düzeyini enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleyeceğiz” diye konuştu.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU