İDDİA | Kızılay, MÜSİAD’ın hasarlı binasını 110 bin liraya kiraladı

İddiaya göre Kızılay MÜSAİD’a 42 bin 500 lira fazla para ödedi

Fotoğraf: AA

Kızılay’ın İstanbul Sütlüce’de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) binasını 110 bin liraya kiraladığı, söz konusu binanın hasarlı olduğu öne sürüldü. İddiaya göre Kızılay’ın hazırladığı ilk raporda binanın aylık kira değeri ilk olarak 67 bin 500 lira, ikinci raporda da 110 bin lira olarak belirtildi.

BirGün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre Kızılay, MÜSAİD’ın Sütlüce’deki binasını kiralamak için bir rapor hazırladı. İddiaya göre ilk hazırlanan raporda binanın kira değerinin 67 bin 500 lira olduğu belirtildi. Ancak hazırlanan bir diğer raporda binanın aylık değerinin 115 bin lira olduğu vurgulandı. Bu raporun ardından 110 bin liraya sözleşme imzalandı.

Gazetenin haberinde, ilk hazırlanan raporda bölgedeki dört farklı emlakçıdan görüş alındığı buna göre binanın kira bedelinin 50 bin TL ile 70 bin TL arasında bir bedele kiralanabileceği belirtildi. İddiaya göre iki gün sonra tekrar hazırlanan raporda farklı dört emlakçının görüşü kira bedelinin 140 bin TL ile 160 bin TL arasında olabileceği belirtildi.

Gazetenin ulaştığı emlakçılar, ikinci raporun düzmece olduğunu söylerken haberde “İki ayrı emlak ofisinin sahibi binanın bulunduğu bölge ile alakalarının ve bilgilerinin bulunmadığını vurguladı” denildi.

Öte yandan Kızılay’ın raporunda bina içerisinde çatlakların olduğu, bazı yerlerde de tavanın su aldığına dair görüntüler yer aldığı belirtiliyor.

Gazeteci Arı, geçen günlerde başka bir haberinde Kızılay’ın İstanbul’da boğaz manzaralı bir villa kiraladığını yazmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU