Yeşilyurt Apartmanı davasının tek tutuklu sanığı tahliye edildi

Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili süren davada tutuklu sanık kalmadı. Davanın tek tutuklu sanığı inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu hakkında tahliye kararı verildi

Fotoğraf: AA

Kartal'da çöken ve 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt Apartmanı'nın davasına devam edildi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Uğur Mısırlıoğlu ve tutuksuz sanık Arzu Keleş Baran ile taraf avukatları katıldı.

8 mağdurun da hazır bulunduğu duruşmada mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu’nun adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.  

Yerine yeni binalar yapılıyor

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan yedi katlı Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat’ta çökmüştü. Olayda 21 kişi hayatını kaybetmiş 14 kişi de yaralanmıştı. Yeşilyurt apartmanı’nın etrafında bulanan ve riskli oldukları tespit edilen 8 binanın yıkımı gerçekleştirilmiş, alana yeni binaların inşası başlamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU