Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanında takıldı: 0-0
Trendyol Süper Lig’in 5’inci haftasında Gaziantep FK ile Fenerbahçe, Gaziantep Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadelede gol sesi çıkmadı.
Fenerbahçe’de Romelu Lukaku sarı-lacivertli formayla ilk kez bir karşılaşmaya ilk 11’de başladı.
Karşılaşmanın 54’üncü dakikasında Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşunda top direkten döndü. Fenerbahçe, 88’inci dakikada bir kez daha gole yaklaştı ancak Mason Greenwood’un kullandığı serbest vuruş da direkten oyun alanına döndü.
Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamayınca mücadele 0-0 sona erdi.
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 7’ye, Gaziantep FK ise 8’e yükseltti.
Silivri açıklarında batan geminin mürettebatını arama çalışmalarında bir cansız bedene ulaşıldı
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri açıklarında "Alsu" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan "Tuğberk İmamoğlu" gemisindeki 10 kişilik kayıp mürettebata ulaşmak için yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında bir cansız erkek bedenine ulaşıldığını bildirdi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
2 Eylül'de Marmara Denizi'nde ticari faaliyette bulunan 'M/T Alsu' ile 'Tugberk İmamoğlu' isimli gemilerin çatışması ve 10 kişilik mürettebatı bulunan 'Tugberk İmamoğlu' isimli geminin batmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, yürütülen arama ve kurtarma faaliyetleri sırasında, çatma bölgesine yaklaşık 5 kilometre mesafede bir cansız erkek bedenine ulaşılmıştır. Cansız bedenin kazada kaybolan mürettebattan birine ait olup olmadığının belirlenmesi, kimlik tespitinin yapılması ve kesin ölüm sebebinin saptanması amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevki sağlanmıştır.
Açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gerekli tüm işlemlerin titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
"Vanlı Kara Haydar" olarak bilinen Tançalan'ın eşi ve bir şüpheli tutuklandı
Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, Mehmet Fatih Tançalan hakkında sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarla bağlantılı olarak "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçundan başlatılan soruşturma sürüyor.
Bu kapsamda gözaltına alınan Çağla Öz Tançalan, altınların bulunduğu evin sahibi S.A, Mehmet Fatih Tançalan'ın kayınvalidesi N.O. ile akrabası M.S.T'nin Van Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Ekiplerce adliyeye götürülen şüphelilerden Çağla Öz Tançalan ile M.S.T. "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçundan tutuklanmaları, N.O. ve S.A. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Hakimlikte ifadeleri alınan Tançalan ile M.S.T. tutuklandı, N.O. ile S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan şüphelilerin avukatları, karara itiraz edeceklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Başkanı Destici'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.
Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye'de ziyaretlerde bulundu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Bakan Fidan, Muhyiddin İbnü'l-Arabi Camisi'ni ve Türbesi'ni, Mevlana Halid-i Bağdadi Türbesi'ni, Selahaddin Eyyubi Türbesi'ni ve Türk Hava Şehitliği'ni, Şam Emevi Camisi'ni ve Süleymaniye Külliyesi'ni ziyaret etti.
Adalar'da belediye başkan vekili seçimi yeniden yapılacak
İstanbul Valiliği, Adalar Belediye Başkan Vekili Medine Pamuk'un sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini, yeni belediye başkan vekilinin belirlenmesi için Adalar Belediye Meclisinin 21 Eylül Pazartesi günü saat 09.00’da toplanacağını açıkladı.
27 Haziran'da yapılan seçimde Belediye Meclis Üyesi Medine Pamuk'un Adalar Belediye Başkan Vekili seçilmişti.
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Pamuk'un sağlık sorunları nedeniyle başkan vekilliğinden istifa ettiğine ilişkin 14 Eylülde dilekçesinin valiliğe ulaştığı bildirildi.
Valilik, yeni belediye başkan vekilinin belirlenmesi amacıyla Adalar İlçe Belediye Meclisinin 21 Eylül Pazartesi günü saat 09.00’da toplanmasını uygun gördüğünü açıkladı.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: LGBTİ+ örgütlerine ve hak savunucularına yönelik baskılara son verilsin
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, LGBTİ+’lara yönelik baskı ve gözaltıları eleştirerek, "Gözaltındakiler ve tutuklananlar derhal serbest bırakılsın" çağrısında bulundu.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
Ailem güvende' diyerek bir ailenin LGBTİ+ çocuğunu hedefe koyuyorsanız, kimi kimden koruyorsunuz? Kadın örgütlerinin ortak bildirisinde söylediğimiz gibi: 'Ne aile güvende ne de hiçbirimiz'… LGBTİ+’lar bu toplumun da hayatın da parçasıdır. Onları tehdit görmek, nefret suçlarının hedefi haline getirmek, gözaltı ve tutuklamalarla örgütlenmelerini kriminalize etmeye çalışmak antidemokratiktir ve kabul edilemez. Korunması gereken bütün yurttaşların yaşamı, hakları ve özgürlükleridir. Gözaltındakiler ve tutuklananlar derhal serbest bırakılsın. LGBTİ+ örgütlerine ve hak savunucularına yönelik baskılara son verilsin!
Müstehcen içerik paylaşımı yapan hesaplara erişim engeli
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, X hesapları, diğer ağlar ve web siteleri üzerinden müstehcen içerikli paylaşımlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine "müstehcenlik" suçundan resen soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında başsavcılık, paylaşımların ülke içindeki genel kamu düzeninin bozulmasına yönelik olduğu değerlendirildiğinden, internet ortamında yayınlanan söz konusu paylaşımları yapan sosyal medya hesaplarına, diğer ağlara ve web sitelerine ait olan URL adreslerine erişimin engellenmesine ve içeriğin yayından kaldırılmasına karar verilmesini talep etti.
Talebi değerlendiren Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği, 48 X hesabı, 10 Instagram hesabı ve 1 web sitesine erişimin engellenmesine ve içeriklerin yayından çıkarılmasına karar verdi.
Hakimlik, gereğinin yapılması için kararın bir örneğinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına gönderilmesini kararlaştırdı.
İran şu ana kadar 77 gemiyi yaptırım listesine aldığını açıkladı
İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki geçişleri düzenlemek amacıyla kurduğu "(Basra) Fars Körfezi Su Yolu İdaresi" Hürmüz Boğazı’ndaki ihlalleri nedeniyle şu ana kadar 77 geminin yaptırım listesine alındığını duyurdu.
"Fars Körfezi Su Yolu İdaresi" Hürmüz Boğazı’ndaki gemi ihlallerine ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, Hürmüz Boğazı'ndaki ihlalleri nedeniyle 77 geminin yaptırım listesine alındığı belirtildi. Bu gemilerle işbirliği yapan diğer gemiler ve sigorta şirketlerine de yaptırım uygulanacağı kaydedildi.
"Fars Körfezi Su Yolu İdaresi" gemilerin hangi ülkelere ait olduğu ve yaptırımların içeriğine dair ayrıntılı bilgi paylaşmadı.
Bilal Erdoğan ile Sakızcı Memo arasında Selahattin Demirtaş sohbeti
Açıklama: Diyarbakır’da bulunan Bilal Erdoğan ile kentin renkli simalarından Sakızcı Memo arasında Selahattin Demirtaş sohbeti yaşandı.
Sakızcı Memo, "İnşallah Selahattin Demirtaş'ı da serbest bırakacaklar" derken, Bilal Erdoğan, "Barışa taş koyan adamı ifşa etsin tribünlere" ifadelerini kullandı.
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Bilal Erdoğan, beraberinde TGTV İcra Kurulu üyeleri ve vakfa üye sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.
Kentte iki okulu ziyaret eden Erdoğan, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Brad Cooper, Husi saldırılarını görüştü
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Oramiral Brad Cooper ile Yemen'deki Husilerin saldırıları ve bölgedeki son gelişmeleri görüştü.
Suudi Arabistan resmi medyasının haberine göre Muhammed bin Selman, pazartesi günü Cidde'de Oramiral Brad Cooper ile bir araya geldi.
Görüşmenin, Yemen'deki İran yanlısı Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırılarını artırdığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkati çekti.
Reuters'a konuşan kaynaklara göre Muhammed bin Selman, birkaç gün önce ABD Başkanı Donald Trump'tan Husilere karşı mücadelede askeri destek istedi.
Trump'ın Husilere yönelik ABD saldırılarına onay vermediği, ancak Washington'ın Riyad'a istihbarat paylaşımı ve hedef belirleme konusunda destek sağlayacağını bildirdiği aktarıldı.
Husilerin Suudi Arabistan'daki kentler ve enerji altyapılarına yönelik saldırılarını artırdığı, Yemen'in Kızıldeniz kıyısında Babu'l Mendeb Boğazı'na doğru ilerlediği belirtildi.
Husilerin ilerleyişinin bölgesel çatışmada yeni bir cephe oluşturduğu ve Suudi Arabistan'ın petrol ihracatı ile küresel deniz taşımacılığına yönelik endişeleri artırdığı ifade edildi.
AB Komisyonu, çocukların çevrim içi korunması için yasa teklifi sunacak
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, çocukların çevrim içi ortamlarda korunması amacıyla hazırlanan ve sosyal medya erişimine yaş kısıtlaması getirilmesi beklenen "AB Çocuk Yasası"nı 17 Eylül'de sunacağını duyurdu.
AB Komisyonu sözcülerinden Olof Gill, Brüksel'deki günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, "AB Çocuk Yasası"nı 17 Eylül'de resmi olarak teklif edeceklerini söyledi.
Yasa teklifinde AB genelinde sosyal medyaya yaş kısıtlaması getirilmesinin de bulunması bekleniyor.
Politico internet sitesinin yasa teklifinin hazırlık belgelerine dayandırdığı haberine göre, sosyal medya ve video paylaşım platformlarının yanı sıra yapay zeka destekli sohbet uygulamaları da kapsam dahilinde olacak.
Eğitim amaçlı kullanılan uygulamalar ise kapsam dışında tutulacak.
AB Komisyonu tarafından yetkilendirilen "Çocukların Çevrim İçi Güvenliğine İlişkin Özel Uzman Heyeti" 13 yaşın altındaki çocukların "sosyal medya plus" olarak tanımlanan platformlara erişimi için AB genelinde uyumlu bir yaş sınırı getirilmesi tavsiyesinde bulunmuştu.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "algoritmaların şekillendirdiği çocuklukları" kabul etmek zorunda olmadıklarını belirterek 16 Eylül'de yapacağı "Birliğin Durumu" konuşmasında yeni yasa teklifine ilişkin detayları aktaracağını belirtmişti.
Sivas'ta kaybolan 11 aylık bebeğin annesi gözaltına alındı
Sivas'ın Divriği ilçesinde 11 aylık bebeğin kaybolmasına ilişkin annesi de gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan anne Elif Balıkçı (27) hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
Gözaltındaki bir veteriner hekim ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Öte yandan Diyarbakır'dan mevsimlik olarak hayvancılık yapmak için Göndüren köyü yaylasına gelen ailenin en küçük çocuğu Büşra'nın kaybolduğu iddia edilen bölgeye giriş ve çıkışlar, jandarma ekiplerinin kontrolünde yapılıyor.
Göndüren köyünde hayvancılıkla uğraşan 5 çocuk annesi Elif Balıkçı, 10 Eylül'de bebeği Büşra Balıkçı'yı yaşadıkları çadırda bulamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmiş, ihbar üzerine köye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edilmişti.
AFAD, komando ve jandarma ekipleri, yapay zeka destekli insansız hava aracı (İHA) ve iz takip köpeğinin desteğiyle kayıp bebeği arama çalışması başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında bebeğin babası Yusuf Balıkçı, akrabaları M.R.B. (60) ile çadırlar bölgesinde kalan K.D. (50), Ö.B. (19) ve R.B. (45) ile ismi öğrenilemeyen bir veteriner hekim gözaltına alınmıştı.
Bebeğin kaybolmasıyla ilgili Divriği Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alınmıştı.
İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda bağımsızlık referandumu için ortak bildiri imzaladı
Birleşik Krallık'a bağlı İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'nın bölgesel liderleri, bağımsızlık referandumu düzenlenmesine izin verilmesi talebiyle ortak bildiriye imza attı.
İskoçya Ulusal Partisi lideri John Swinney, Sinn Fein lideri Michelle O'Neill ve Plaid Cymru lideri Rhun ap Iorwerth, Galler'in başkenti Cardiff'te düzenlenen törende bir araya geldi.
Liderler, Birleşik Krallık hükümetinden kendi bölgelerinde bağımsızlık referandumu yapılmasına izin vermesini isteyen ortak bildiriye imza attı.
İmzalanan mutabakat zaptında, Londra yönetiminden bağımsızlık konusunda halk oylaması yapılmasının önünün açılması talep edildi.
Zirve öncesinde yayımlanan ortak açıklamada liderler, bölgeler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve "anayasal değişimin" teşvik edilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.
Liderler, Birleşik Krallık'tan ayrılmayı öngören mutabakat zaptının imzalanmasının ardından "Westminster'ın devri sona eriyor" mesajını verdi.
Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümü soruşturmasında "Kurtlar Vadisi"nin senaristleri adliyede
Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında, Kurtlar Vadisi dizisinin senaristleri "bilgi sahibi" sıfatıyla ifade vermek için adliyeye geldi.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca, Silivri Cezaevi'nde 2011'de yaşamını yitiren Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.
Soruşturma kapsamında, Kurtlar Vadisi dizisinin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan, "bilgi sahibi" sıfatıyla ifade vermek için Silivri Adliyesi'ne geldi.
BioNTech'in deneysel akciğer kanseri ilacı klinik testlerde hastaların yaşam süresini uzattı
Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech 22UAy.DE ileri aşama klinik denemelerde "Gotistobart" adlı deneysel ilacının belirli bir akciğer kanseri türünde standart tedaviye kıyasla hastaların hayatta kalma süresini neredeyse iki katına çıkardığını açıkladı.
Şirket, söz konusu üçüncü faz klinik çalışmanın daha önce immünoterapi ve kemoterapiye rağmen hastalığı ilerleyen skuamöz küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastaları üzerinde yürütüldüğünü bildirdi.
İran, Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye ait MQ-1 tipi İHA’yı düşürdü
İran, Hürmüz Boğazı üzerinde uçuş yapan ABD’ye ait MQ-1 tipi insansız hava aracını (İHA) düşürdü. İran ve ABD arasında Hürmüz Boğazı’ndaki karşılıklı saldırılar sürüyor.
İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) Donanması tarafından yapılan yazılı açıklamada, boğaz üzerinde uçuş yapan MQ-1 tipi ABD İHA’sının düşürüldüğü bildirildi.
Sermaye piyasalarına yönelik yanıltıcı paylaşımlara soruşturma
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye yönelik yanıltıcı paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen sosyal medya hesabı sahipleri hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 6 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, yapılan başvurular üzerine sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış ya da yanıltıcı bilgi ve içerik paylaşan sosyal medya hesaplarının sahipleri hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca inceleme başlatıldı.
Soruşturmanın ilk aşamasında 6 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi.
Açıklamada, 11 sosyal medya hesabının sahiplerinin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmaların da kolluk birimlerince sürdürüldüğü bildirildi.
48 ilde yeni nesil organize suç örgütlerine operasyon: 1008 şüpheli hakkında gözaltı kararı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, yeni nesil organize suç örgütleri ile bu örgütlerin sosyal medya ve iletişim platformlarındaki yapılanmalarına yönelik operasyon düzenlendi. 48 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 1008 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Operasyonların, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, EGM İstihbarat Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ortak çalışmalar kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.
Şüphelilerin iletişim platformlarında oluşturulan gruplar üzerinden tetikçi temin etmeye veya tetikçilik yapmaya yönelik paylaşımlarda bulunduğu, sosyal medya hesaplarından suç ve suçluyu övücü, tehdit, hakaret ve örgüt propagandası içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edildi.
Şüphelilerin ayrıca örgütsel faaliyetlerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştığı, suç örgütleri arasındaki husumet ve rekabeti sosyal medya mecralarına taşıdığı, suç faaliyetlerinin normal olduğu algısı oluşturmaya ve sosyal medya aracılığıyla örgütlere yeni eleman kazandırmaya çalıştığı belirlendi.
Operasyonların, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bitlis, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kilis, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Yalova, Yozgat ve Zonguldak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği bildirildi.
Numan Kurtulmuş’tan yeni eğitim yılı mesajı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı. Kurtulmuş, yeni eğitim döneminin öğrencilere, öğretmenlere, ailelere ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlere ve ailelere başarı dileklerini iletti.
Kurtulmuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“2026-2027 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Evlatlarımızın yolunu aydınlatan kıymetli öğretmenlerimize ve her daim yanlarında olan ailelerimize üstün muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim tüm evlatlarımıza zihin açıklığı, başarı ve güzel bir gelecek nasip etsin.”
Ankara’da “yeni nesil suç örgütü” operasyonu: 74 şüpheli gözaltında
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya platformları üzerinden “yeni nesil suç örgütlerinin” eylem tiplerine uygun propaganda yaptığı tespit edilen 114 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 74’ü gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “yeni nesil suç örgütleri” olarak bilinen yapılanmalara yönelik çalışma yürütüldü.
Çalışmalar kapsamında, söz konusu yapılanmalarla irtibatlı olduğu ve TikTok, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformları üzerinden bu suç örgütlerinin eylem tiplerine uygun şekilde propaganda yaptığı değerlendirilen 114 şüpheli tespit edildi.
Başsavcılık tarafından 114 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 74’ü gözaltına alınırken, 1 şüphelinin cezaevinde olduğu tespit edildi.
Şüphelilere yönelik yapılan aramalarda, 9 tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler, 3 pompalı tüfek, 2 “sallama” olarak tabir edilen kesici alet ile 45 uyuşturucu hap ele geçirildi. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.
Hürmüz Boğazı toplantısı ertelendi
İran ve Körfez ülkelerinin katılımıyla Umman’da yapılması planlanan Hürmüz Boğazı toplantısı ertelendi. Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, erteleme kararının uzlaşmayı sağlamak amacıyla alındığını açıkladı.
Busaidi, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran ve Körfez ülkelerinin üst düzey dışişleri ve enerji bakanları ile askeri yetkililerinin katılması planlanan toplantının ertelendiğini duyurdu.
Busaidi, “Bölgede istikrarı ve sürdürülebilir iş birliğini destekleyen diyaloğu güçlendirmeye bağlılığımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Daha önce İran ile Basra Körfezi'ndeki Arap ülkelerinin 14 Eylül Pazartesi günü Umman’ın Salale kentinde bir araya geleceği açıklanmıştı.
Toplantı öncesinde Bahreyn, Körfez bölgesine yönelik son saldırıları gerekçe göstererek görüşmeye katılmayacağını açıklamıştı.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da toplantının yapılacağını belirtmiş, ABD’nin abluka ve saldırılarına son verdiği gün İran’ın Hürmüz Boğazı’nı yeniden açacağını ifade etmişti.
Gürlek: Sokaklar Güvende operasyonlarında 2 bin 447 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde sokak çeteleri ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik operasyon başlattıklarını açıkladı.Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, milyonlarca öğrencinin yeni eğitim öğretim yılı için okullarına döndüğü 14 Eylül sabahında, çocukların geleceğini tehdit eden sokak çeteleri ve yeni nesil suç örgütlerine karşı ülke genelinde başlatılan operasyonun “Sokaklar Güvende” adıyla yapıldığını kaydetti.
Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, 78 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 447 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildiğini bildiren Gürlek, polis ve jandarma teşkilatları tarafından 148 eş zamanlı operasyon yapıldığını kaydetti. Bakan Gürlek, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
Uyuşturucudan yağmaya, silah ticaretinden şantaja, kara para aklamadan yasa dışı bahse kadar geniş bir suç yelpazesinde faaliyet gösteren bu suç yapılarına karşı mücadelemiz yalnızca suçluları yakalamakla sınırlı değildir. Hedefimiz; suç örgütlerinin insan kaynağını, finansmanını, ağlarını, lojistik imkânlarını ve suç üretme kapasitelerini ortadan kaldırmaktır. Gençlerimizi sosyal medya üzerinden etkisi altına almaya çalışan, suçu bir güç ve statü unsuru gibi gösteren yapıları yok etmektir. Bu kapsamlı operasyonların başarıyla yürütülmesinde büyük bir özveriyle görev yapan 78 Cumhuriyet Başsavcımıza, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın fedakâr mensuplarına teşekkür ediyorum. Sokaklarımız suç örgütlerine bırakılmayacaktır! Çocuklarımız ve gençlerimiz suç örgütlerinin insan kaynağı olmayacaktır! Suçtan elde edilen güç ve kazanç korunamayacaktır! Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, polis ve jandarma teşkilatlarımız ve ilgili tüm kurumlarımızla birlikte mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.
Ali Türkkan, JWRC’de şampiyon olarak Türk otomobil sporları tarihine geçti
Castrol Ford Team Türkiye pilotu Ali Türkkan, Şili’de düzenlenen 2026 Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nı (JWRC) kazanarak bu başarıya ulaşan ilk Türk sürücü oldu.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) açıklamasına göre JWRC sezonunun beşinci ve son ayağı Şili’de düzenlendi.
Şampiyona lideri İsveçli Calle Carlberg’in 3 puan gerisinde son yarışa başlayan Türkkan, Carlberg’in ikinci gün kaza yaparak yarış dışı kalmasıyla önemli avantaj elde etti.
Son güne 21,9 saniye farkla lider giren 27 yaşındaki pilot, son dört etapta kontrollü bir tempo izledi. Şili Rallisi’ni ikinci sırada tamamlayan Türkkan, 2026 JWRC sezonunu pilotlar klasmanı şampiyonu olarak tamamladı.
Türkkan, böylece Türk otomobil sporları tarihinde Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nı kazanan ilk sürücü unvanını aldı.
Fatih Erbakan'dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı: Tüm evlatlarımıza başarılarla dolu bir eğitim yılı temenni ediyorum
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci, öğretmen ve velilere başarı diledi.
Fatih Erbakan, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı.
Erbakan, "Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm evlatlarımıza başarılarla dolu bir eğitim yılı temenni ediyorum" ifadesini kullandı.
Ümit Özdağ öğretmenlere seslendi: Müfredattan çıkarılsa da çocuklara Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nı anlatmaya devam edin
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğretmenlere seslendi. Özdağ, “Müfredattan çıkarılsa da çocuklara Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı'nı öğretmeye, anlatmaya devam edin” dedi.
Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarı diledi.
Özdağ, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Çok değerli öğretmenler, yeni eğitim ve öğretim döneminde sizlere ve kıymetli öğrencilerinize başarılar diliyorum. Kıymetli meslektaşlarım, müfredattan çıkarılsa da çocuklara Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı'nı öğretmeye, anlatmaya devam edin.”
© The Independentturkish