İsrail savaşı durdurma yönündeki "emirleri" görmezden geliyor

Ateşkes müzakereleri yeniden başlıyor... Macron ve Arap bakanlar için ‘iki devletli çözüm’ masada

Fotoğraf: AA

İsrail dün (cumartesi), Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Refah'a yönelik saldırısını durdurması yönündeki emirlerini görmezden gelerek Mısır'la sınır kentindeki operasyonlarına ve Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarına devam etti.

Bu durum İsrail içinde savaşı durdurma çağrılarının arttığı bir döneme denk geldi. Eski Başbakan Ehud Olmert, “esirlerin iadesi için Refah'taki askeri operasyonun ve Gazze Şeridi’ndeki savaşın sona ermesi gerektiğini” bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cuma akşamı, geçtiğimiz Kasım ayındaki Riyad Zirvesi’nden sonra oluşturulan ve Gazze konulu Arap Birliği-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi tarafından görevlendirilen Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve Ürdün dışişleri bakanlarının yer aldığı bakanlar komitesiyle bir toplantı düzenledi. Fransa Cumhurbaşkanlığı’na göre görüşmelerde iki devletli çözümün uygulanmasını destekleme çabalarının yanı sıra Gazze'deki insani krizin sona erdirilmesine yönelik çabaların yoğunlaştırılması ele alındı. Paris toplantısı, İsrail'in ateşkes müzakerelerine geri döndüğünü ve Hamas ile esirlerin takas edileceğini açıkladığı bir döneme denk geldi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU