Milyar dolarlık serinin yıldızından kazancıyla ilgili şaşırtan itiraf

"Çok çabuk bitti"

Chris Pratt'in başrolde olduğu Galaksinin Koruyucuları serisi, gişede yaklaşık 2 buçuk milyar dolar hasılat yaptı (Walt Disney Studios Motion Pictures)

Chris Pratt, Hollywood'a giriş yaptıktan sonra kazandığı ilk büyük maaşı harcarken pek de akıllıca davranmadığını itiraf ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SiriusXM'de yayımlanan Sway in the Morning programına katılan aktör, "başardığını" hissettiği andan bahsetti ve hayatının ilerleyen dönemlerinde finansal okuryazarlığın önemini öğrendiğini anlattı.

Pratt'e oyunculuktan para kazanmaya başladığında tutumlu davranıp davranmadığı soruldu. 44 yaşındaki ünlü aktör vakit kaybetmeden "Hayır!" yanıtını verdi.

Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) serisinin yıldızı gülerek, "Asla paramın bitmeyeceği izlenimine kapılmıştım" dedi. 

Aldığım ilk maaş çekinde 'Ciddi misin sen?' dedim. Uzun zamandır çok az parayla yaşıyordum, bu yüzden aldığım ilk büyük iş bir televizyon filmiydi. Bana 75 bin dolar ödediler.

Parasının kısa sürede tükendiğini anlatan Amerikalı oyuncu, "Yaklaşık iki ay sonra, 'O para nereye gitti?' dedim" ifadelerini kullandı.

"Belki de bir yat alırım"

Pratt, parasının bitmeyeceğini düşünerek Hawaii'ye ve Avustralya'ya gittiğinden de bahsetti.

"'Herhalde yatırım yapacağım, belki de bir yat alırım' diyordum" diye ekledi. 

Bu benim için çılgınca bir paraydı. Bu kadar para kazanacağımı asla hayal edemezdim ama çok çabuk bitti.

Jurassic World'ün yıldızı, küçükken kendisine finansal okuryazarlık hakkında hiçbir şey öğretilmediğini söyleyerek ekledi: 

Çünkü büyürken hiç paramız olmadı.

Ancak Pratt, bir yetişkin olarak hayat daha pahalı hale geldikçe, bir plan oluşturması gerektiğini fark ettiğini de aktardı.

Durup 'Pekala, bu konuda akıllıca davranmalıyım' demem epey zaman aldı. Hayatımın ilerleyen dönemlerinde bir tür finansal okuryazarlık planı oluşturmak, büyümemin adımlarından biriydi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Entertainment Tonight, SiriusXM

DAHA FAZLA HABER OKU