Chris Pratt, Mario'yu seslendirmesine yönelik tepkilere yanıt verdi

ABD'li aktör, ünlü İtalyan tesisatçı rolünü üstlenmesiyle ilgili eleştirilere maruz kaldı

Chris Pratt, yakında çıkacak Super Mario Kardeşler Filmi'nde (Super Mario Bros. Movie) rol almasına gelen sert tepkilere yanıt verdi.

Oyuncu seçimini eleştirenler, Amerikalı aktörün İtalyan olmasıyla meşhur bir karakteri canlandırmasıyla ilgili endişelerini dile getiriyor.

Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) yıldızına, rol arkadaşı Charlie Day'le Gizmodo'ya verdikleri yeni ortak röportajda fragmana gelen tepkiler soruldu.

Pratt "Ah, tepkileri kesinlikle anlıyorum dostum" dedi.

Tutkulu bir hayran kitlesi var ve ben de hayranlardan biriyim. Bunu anlıyorum. Çoğunlukla, insanlar böyle bir şeyin mahvedilmesini istemez. Bu konuda çok hassaslar. Dikkatliler. Bunun için minnettarım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Day ise tereddütlü hayranların sonucu ekranda gördüklerinde "memnun" olacaklarını düşündüğünü ekledi.

Pratt daha önce karakter için sesinin "değiştirildiğini ve Mario dünyasında daha önce duydukları hiçbir şeye benzemediğini" söyleyerek hayranlara güven vermişti.

Fakat fragman yayımlandığı zaman ses tam olarak Pratt'in kendi sesine benzediğinden, izleyenlerin kafası karıştı.

Illumination'ın kurucusu ve CEO'su Chris Meledandri, Pratt'in filmin oyuncu kadrosuna dahil olduğunun açıklanmasının ardından, ABD'li aktörün video oyunu karakterini canlandırmasının İtalyanları rahatsız etmeyeceğine söz vermişti.

Meledandri, geçen yıl haziranda, "Chris kadroya dahil edildi çünkü Mario olarak harika bir performans sergileyebileceğini düşündük. Ve şimdi yaklaşık 15 kayıt seansının ve filmin dörtte üçünün tamamlanmasının ardından burada oturup Chris'in Mario performansını çok beğendiğimi söylüyorum" demişti.

Meledandri "Bence sorun yaşamayacağız. Özellikle [Pratt], bu kadar güçlü bir performans sergilediği için" diye ısrar etmişti.

Pratt ve Day'in oyuncu kadrosunda olması, video oyununa dayanan 1993 tarihli canlı çekim filmde Luigi'yi canlandıran Latin aktör John Leguizamo tarafından da eleştirilmişti:

[Yönetmenler] başrolde olmam için gerçekten çok savaştı çünkü bir Latin'dim ve [stüdyo] başrolde olmamı istemiyordu. Yönetmenler gerçekten çok mücadele etti ve bu çok büyük bir atılımdı.

Onlar için geriye gitmek ve başka bir [Latin aktörü] kadroya dahil etmemek epey kötü.

Super Mario Kardeşler Filmi, 14 Nisan'da vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU