İmamoğlu: İstanbullu kendisini cezalandıranların biletini kesti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; İETT Sultangazi Garajı'nın açılışında konuştu

Fotoğraf: X

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Halkımız 300 yeni otobüsün alınmaması konusunda İstanbul halkının cezalandırıldığını görerek, sandıkta bileti kesti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Biliyorsunuz; daha göreve gelir gelmez, bir 300 otobüsü daha farklı imkanlarla ya da daha uzun vadeli ödeme planlarıyla filomuza katma arzumuz olmuştu. Bugün itibariyle, 2021 yılında başvurduğumuz ve hala cevabı bile yazılmayan; ki o da olsa farklı fırsatlarla, uzun vadeli kredi imkanlarıyla, 300 otobüs daha alma imkanımız olabilirdi. Ama üzülerek ifade edeyim ki, dönem dönem bu tür engellemeleri, kendilerine siyasi manevra ya da siyasi bir hamle olarak gören yöneticilere diyorum ki; bundan vazgeçin. Halkımız, bu konuda cezalandıranı değil, cezalandırılanın farkında olduğunu gösterdi. Esasen bu imzanın atılmayarak, 300 yeni otobüsün alınmaması konusunda İstanbul halkının cezalandırıldığını görerek, sandıkta bileti kesti.

Siyasetin hizmet yarışı olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Siyaset, iş yapana engel olma alanı asla değildir. Bu yönüyle ama bu 300 otobüs ama diğer ulaşımla ilgili atmak istediğimiz her adımda, engel değil, bir işin önünü açmak hem kamu yöneticiliği sorumluluğudur hem de siyasi etik açısından da gereklidir. Bu anlamda umarım, özellikle 31 Mart seçimleri sonrasında bu huylarından vazgeçenler olur.

“Bugün aslında ekonominin, insanlarımızın sırtına yüklediği o büyük yükün büyük bir bölümünü, yerel yönetimler üzerinden bizler üstleniyoruz ki, bu ekonomik sıkıntı, yüksek enflasyon, artan maliyetler, geçim sıkıntısı daha fazla vatandaşımızı üzmesin diye” ifadelerini kullanan İmamoğlu,  şöyle konuştu:

Bütün bunlara rağmen, işte bu yatırımları, yeni otobüs alımlarını yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Göreceksiniz; önümüzdeki dönemde de İstanbul'da hem otobüs taşımacılığı noktasında hem metroların yeni imalatlarıyla ve aynı zamanda diğer ulaşım faaliyetlerimizle iyileştirilen bir süreci ve dönemi, bütün İstanbul'a yaşatmaya devam edeceğiz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU