Eski UFC yıldızı, Conor McGregor'un Habib Nurmagomedov'u "kıskandığını" söyledi

Rus dövüşçü, 2018'de tüm zamanların en büyük UFC dövüşünde McGregor'u pes ettirmişti

McGregor, Habib'le yaptığı dövüşün 4. raundunda yere yığılmıştı (Reuters)

Ben Askren'a göre Conor McGregor, Habib Nurmagomedov'un kazandığı saygıyı "kıskanıyor".

McGregor, 2018'de UFC tarihinin en büyük dövüşünde Habib Nurmagomedov'a karşı pes ederek kaybetmişti. Bu sonuçla Habib, daha önce McGregor'un sahip olduğu hafifsıklet unvanını korudu ve Rus dövüşçü 2020'de yenilgisiz emekli olma yolunda ilerlemeye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O zamandan bu yana Nurmagomedov, çocukluk arkadaşı İslam Mahaçev'i hafifsıklet unvanı için çalıştırırken, McGregor da 1 galibiyet 2 mağlubiyet almıştı. İrlandalı son olarak Temmuz 2021'de Dustin Poirier'le çıktığı maçta bacağını kırdı.

Bu sakatlık, McGregor'un Poirier tarafından nakavt edilmesinden 6 ay sonra gerçekleşti. 29 Haziran'da eski şampiyon, 2020'den beri ilk galibiyetini elde etmek için Michael Chandler'la karşılaşacak.

Bu karşılaşma öncesinde McGregor, bu hafta Duelbits canlı yayınına katılmış ve Habib de dahil çok sayıda dövüşçüye sert eleştirilerde bulunmuştu.

Eski UFC yarı ortasiklet Ben Askren, McGregor'un sözlerine tepki göstererek UFC efsanesi Daniel Cormier'e şöyle dedi:

80 yaşına geldiğinde bile Habib'ten bahsedecek. Kıskanıyor tabii ki!

Kesinlikle, hiç şüphem yok. Dünyadaki tüm paraya sahip, [ama] kalbinin derinliklerinde olmak istediği şey, dünyadaki en saygı duyulan dövüş şampiyonu olmaktı. Hiçbir para bunun yerini tutmaz, Habib de tam olarak bu.

Habib, hayatını yaşama biçimiyle herkesin derin bir saygı duyduğu dövüş şampiyonu ve Conor da kendisine bu kadar saygı duyulmasını isterdi ama [...] kendine hakim olamıyor.

Habib, Justin Gaethje'yi mağlup ettikten hemen sonra 2020'de UFC hafifsıklet şampiyonu olarak emekliye ayrılmıştı. Çalıştırdığı Mahaçev'i de 2022'de şampiyonluğa taşıdığından beri Habib antrenörlükten de emekli olmuş gibi görünüyor. 

Siklet farkı gözetilmeden bakıldığında UFC'nin 1 numaralı dövüşçüsü olma konusunda Habib'i taklit eden Mahaçev, Nurmagomedov'un Amerikalı dövüşçüyü pes ettirmesinden 5 yıl sonra, 1 Haziran'da Poirier'e karşı unvanını koruyacak.

McGregor, kemeri Kasım 2016'dan Nisan 2018'e kadar elinde tutmuş ve bu dönem Aralık 2015'ten Kasım 2016'ya kadar süren tüysiklet şampiyonluğuyla çakışmıştı. McGregor her iki kemeri de savunmamıştı ancak kazandığı bu unvanlar onu UFC tarihindeki ilk çift sıklet şampiyonu yapmıştı.

McGregor'ın bu başarısını o günden beri Cormier ve Askren de dahil olmak üzere üç dövüşçü daha tekrarlamıştı. Cormier, 2008'de Askren'le aynı ABD Olimpiyat takımında güreşmişti. 

Askren, UFC'de 1 galibiyet 2 mağlubiyet aldığı 2019'a kadar MMA'de yenilmemişti. Bu mağlubiyetlerden biri, Askren'i 5 saniye içinde uçan diz hamlesiyle nakavt eden Jorge Masvidal'ın rekor kıran yenilgisiydi. Askren, UFC'ye katılmadan önce Bellator ve One'da dünya MMA şampiyonlukları elde etmişti. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU