Bitcoin rallide, uzmanlar "ATH" bekliyor

Ethereum da son 7 günde yüzde 25'lik bir artışla büyük kazançlar kaydetti

(Pexels)

Bitcoin, son günlerdeki büyük fiyat rallisinin ardından bir kez daha tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerliyor.

Geçen hafta yüzde 10 artış gösteren kripto para çarşamba günü 70 bin doların üzerinde işlem gördü. Bu fiyat martta ulaştığı rekor seviyeden sadece 3 bin dolar uzakta.

Son ani fiyat artışı ve devam eden ivme, bazı piyasa analistlerinin önümüzdeki birkaç gün içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşılabileceği yönünde spekülasyon yapmasına yol açtı.

Kripto uzmanı Simon Peters, bu olumlu haftanın ABD'de beklenenden daha düşük gelen enflasyon verilerinin bir sonucu olduğunu söyledi.
 


Online ticaret platformu eToro'da analist olarak çalışan Peters, The Independent'a gönderdiği e-postada, "Özellikle Bitcoin son haftalarda ABD hisse senedi piyasalarıyla giderek daha ilişkili hale geldi" diye yazdı.

Yılın ikinci yarısına girerken, makroekonomik iklim özellikle de enflasyon verileri ve olası faiz indirimleri, yılın geri kalanında Bitcoin fiyatlarının yönünde kritik bir rol oynayacak.

Standard Chartered Bank'ın dijital varlıklar araştırma başkanı Geoff Kendrick, The Block'a yaptığı açıklamada "hafta sonuna kadar Bitcoin'de yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH)" beklediğini söyledi.

Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve Avalanche'ın (AVAX) son 7 günde yüzde 15-25 oranında aniden yükselirken diğer önde gelen kripto para birimleri de son günlerde önemli kazançlar kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dogecoin (DOGE) ve Cardano (ADA) aynı dönemde yaklaşık yüzde 7 oranında yükselerek daha mütevazı kazançlar kaydetti.

Olumlu fiyat hareketleri genel kripto piyasa değerini 2,5 trilyon doların üzerine çıkardı.

FxPro'dan kıdemli analist Alex Kuptsikevich, belirli piyasa sinyallerinin yılın ilk birkaç ayında hakim olan "boğa trendine dönüşe" işaret ettiğini söyledi.

Fiyat takipçisi CoinMarketCap'in verilerine göre, Ocak ve Mart 2024 arasında Bitcoin 40 bin doların biraz üzerindeyken 73 bin 798 dolarlık rekor seviyesine yükseldi. Bu artış, ocak ayında ABD'de ilk borsa yatırım fonları (ETF'ler) tarafından büyük ölçüde desteklenmişti. 

Bu, 2023'te Bitcoin'in sadece 12 ay içinde fiyatının neredeyse üç katına çıkmasını sağlayan daha da dikkat çekici bir yükselişi takip etti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU