Fransız polisi, İngiliz Kanalı yakınlarında kamp kuran 900 göçmeni tahliye etti

Mahkeme kararı sonrası kamp alanına giden güvenlik güçleri çoğunluğu Iraklı Kürtlerden oluşan göçmen grubu bölgeden çıkardı

Fransız polisinin Grande Synthe'deki kamp alanına gelmesiyle birlikte göçmenler eşyalarını toplamaya başladı (AP) 

Fransa polisi, İngiliz Kanalı yakınlarında bir spor sahasıyla geçici bir kampta kalan 900 kadar göçmeni “güvenlik ve hijyen” kaygılarına yol açtıkları gerekçesiyle tahliye etti.

Associated Press’in haberine göre Nord bölgesi sözcüsü, Grande Synthye semtinde bugün yaşanan tahliye işlemleri sırasında aralarında kadınlar ve çocukların da olduğu göçmenlerin kaldıkları yerlerden çıkarıldığını duyurdu. Yerel medyada yer alan haberlerde söz konusu göçmenlerin çoğunun Iraklı Kürtler olduğu belirtildi.

Fransa’da bu hafta bir mahkeme, “bölgedeki şiddet ve insan kaçakçılığını durdurma” gerekçesiyle göçmenlerin tahliye edilmesine karar vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nord sözcüsü, göçmenlerin geçici barınaklara alındığını ve bu kişilere sığınma başvurusunda bulunma hakkı tanınacağını ifade etti.

Ancak insan hakları grupları, tahliye işlemlerinin göçmenlerin bölgeye gelmesini engellemeyeceğini vurguladı.

Kendi ülkelerinde yaşanan yoksulluk ve çatışmadan kaçan göçmenler, Fransa’yla Britanya’yı birbirine bağlayan İngiliz Kanalı üzerinden karşı tarafa geçme umuduyla Fransız sahil kentlerinde bir araya geliyor.

Yardım kuruluşları, Fransa’nın Calais bölgesinde kurulu derme çatma göçmen kamplarındaki büyük çaplı tahliye çalışmalarının Manş Denizi’nden İngiltere’ye ulaşma çabalarını artırdığı konusunda uyarmıştı.

Birleşik Krallık Sınır Kuvvetleri geçen hafta salı günü Fransa’dan bindikleri küçük teknelerle Britanya’ya ulaşmaya çalışan ve aralarında kadınlar, erkekler ve çocukların bulunduğu 86 kişinin geçişini engellemiş, bu rakamın muhtemelen tek günde ulaşılan en yüksek sayı olduğu belirtilmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU