İran’dan açıklama: Ruhani-Trump görüşmesi gündemde yok

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, ‘Trump ve Ruhani New York’ta görüşecek' iddialarını yalanladı. Musevi, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırı için ülkesini suçlayan ABD’nin yalan söylediğini ileri sürdü

Fotoğraf: AA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Tahran’da bir basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta bir araya gelebileceğine yönelik uluslararası medyada yer alan haberler için değerlendirmesi sorulan Musevi, ‘Ne böyle bir program gündemde ne de New York'ta böyle bir şeyin gerçekleşeceğini düşünüyorum’ dedi. Musevi şu ifadeleri kullandı:

Sayın Ruhani'nin dediği gibi biz fotoğraf çekimi için görüşme yapmıyoruz. Görüşme somut sonuçlar getirmelidir. Daha önce de söylediğimiz gibi ABD nükleer anlaşmaya geri döner ve ekonomik terörizmi sona erdirirse Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu'na katılabilir ve taleplerini dile getirebilir.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için bu ay sonunda New York'a gideceğini hatırlatan Musevi, ABD'nin yaptırım listesindeki Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in de şartların uygun olması durumunda Ruhani’ye eşlik edeceğini söyledi.

Musevi, ABD yönetiminin, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırıda İran'a yönelttiği suçlamalara da yanıt verdi. Musevi, "ABD'li yetkililerin İran'a karşı 'azami yalan' politikası doğrultusunda ortaya attıkları bu iddialar, temelsizdir ve kabul edilemez" diye konuştu.

Musevi, Ankara’da Türkiye, Rusya ve İran’ı bir araya getiren zirve için ise, "Bu toplantının Suriye halkı ve bölge için iyi sonuçlar getirmesini umuyorum" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU