Kulp’taki patlamada hayatını kaybeden siviller Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi, Kulp Belediye Başkanı da gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden siviller son yolculuğuna uğurlandı

Kulp'ta hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı / Fotoğraf: AA

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Ağaçkoru köyü mevkiinde daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcının odun toplamaya giden vatandaşları taşıyan aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu Siraç, Ömer ve Abit Yıldız, Ahmet Ay, İhsan Çelikbilek, Mehmet Bozyel ve Sinan Diğer adlı siviller hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklada saldırının 'bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla' düzenlediğini duyurmuştu. 

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında HDP'li Kulp Belediye Başkanı M.F.T., HDP İlçe Başkanı A.K. ve Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ş.A. gözaltına alındı. 

Patlama sonucu hayatını kaybeden Ahmet Ay, Ömer Yıldız, Abit Yıldız ve Siraç Yıldız için Kulp Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. 

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cenaze töreni
Kulp'ta yapılan cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı / Fotoğraf: AA

 

Hayatını kaybeden sivillerden Ömer Yıldız, Abit Yıldız ve Siraç Yıldız Kulp ilçesine bağlı Koçkar köyüne Ahmet Ay ise Tuzla köyüne defnedildi.

Mehmet Bozyel ve İhsan Çelikbilek Batman’da defnedildi

Patlamada hayatını kaybeden Sason ilçesi Kaşyayla Köyü nüfusuna kayıtlı 17 yaşındaki Mehmet Bozyel, Batman merkez İkiztepe Mahallesi, Heybeli Köyü nüfusuna kayıtlı 6 çocuk babası 43 yaşındaki İhsan Çelikbilek de Beşiri ilçesinin Örmegözü Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Törende Bozyel ve Çelikbilek’in yakınları Kürtçe ağıt yakarak, PKK aleyhine slogan attı, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

 

şehit-mehmet-bozyel-ihsan-çelikbilek
Törende Bozyel ve Çelikbilek’in yakınları Kürtçe ağıt yaktı / Fotoğraf: AA

 

Independent Türkçe’ye konuşan Sason’un Heybeli Köyü Muhtarı Abdurrahman Dadak, Kulp’taki patlamada hayatını kaybeden İhsan Çelikbilek oğlu Hüseyin Çelikbilek’in de yaralandığını ve tedavisinin ardından kaldırıldığı hastaneden taburcu edildiğini söyledi.

“Çocuklarının rızkı için günlük yevmiye işlerine giderdi”

Muhtar Dadak, “ 6 çocuğu olan İhsan Çelikbilek daha önce hayvancılık işleri ile uğraşıyordu. Çocuklarının rızkı için günlük yevmiye işlerine de giderdi. Son dönemde müteahhitlerin yanında Kulp’ta orman işçiliğine başlamıştı” dedi.

7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 10 kişiden 9'unun tedavisi Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde sürüyor.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU