Ridley Scott meşhur müzik grubunun filmini çekmeye hazırlanıyor

Hit müzik üçlüsü dünya çapında 120 milyondan fazla kayıt sattı

Ridley Scott (AFP)

Sinemacı Ridley Scott'ın, hit müzik grubu Bee Gees hakkında bir film yöneteceği, The Independent tarafından doğrulandı.

Britanya asıllı Avustralyalı kardeşler Barry, Robin ve Maurice Gibb'den oluşan üçlü grup, tüm zamanların en çok satan müzik gruplarından biriydi ve yakında hayatları ve kariyerleri hakkındaki bir filmle onurlandırılacaklar.

Son filmi geçen yılın sonunda sinemalarda gösterime giren Napolyon (Napoleon) olan yönetmen Scott'ın Graham King, Stacey Snider ve Michael Pruss'la birlikte filmin yapımcılığını da üstleneceği söyleniyor.

Senaryoyu, Scott'ın 2000 yapımı gişe canavarı filmi Gladyatör'ü (Gladiator) yazan John Logan kaleme alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Disko Kralları" 1958'de kurulduğundan bu yana dünya çapında 120 milyondan fazla kayıt satarken, bunların arasında hit teklileri Stayin' Alive, More Than A Woman ve How Deep Is Your Love da yer alıyor.

Robin'in ikiz kardeşi Maurice'in 2003'te kalbinin durması sonucu 53 yaşında ölmesinden sonra, Rock and Roll Hall of Fame'e kabul edilen grubun geri kalan üyeleri 45 yıllık faaliyetlerinin ardından grubun adını emekliye ayırmıştı.

2009'da Robin, Barry'yle birlikte Bee Gees adı altında yeniden sahne alacaklarını açıklamıştı. Bundan üç yıl sonra, Mayıs 2012'deyse, Robin çeşitli sağlık sorunlarının ardından 62 yaşında ölünce grubun hayatta kalan tek üyesi Barry oldu.

Barry Gibb yeni filmde yönetici yapımcı olarak yer alacak.

Halihazırda Scott, başrollerini Paul Mescal, Denzel Washington ve Pedro Pascal'ın paylaştığı Gladyatör 2'nin yapımını tamamlıyor.

20 yılı aşkın süre önce gösterime giren ilk filmin devamı olan yapım, 2024'ün sonunda sinemalarda gösterime girmeye hazırlanıyor.

Bee Gees filmi Scott'ın bilimkurgu ve tarihi drama türlerindeki önceki tipik işlerinden ayrılmasını simgeliyor.

Filmin dağıtımını, Gibb ailesinin yaşamlarıyla ilgili detayların yanı sıra grubun klasik şarkılarının haklarına da sahip olan Paramount üstlenecek.

Ridley Scott'ın temsilcileri, sinemacının Bee Gees hakkında bir film yönetmek üzere Paramount'la görüştüğünü The Independent'a doğruladı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU