Megan Fox, yabancı düşmanlığı suçlamasına yanıt verdi

Fox kendisini "Ukraynalı bir şişme bebeğe" benzetince hayranları onu "yabancı düşmanı" yorumlarda bulunmakla suçladı

Hayranlar Fox'un yeni fotoğraflarda "tamamen farklı" göründüğünü söyledi (Instagram/@joeoravec3)

Super Bowl'da çekilen bir fotoğrafı üzerine yaşanan viral çılgınlığa değinen Megan Fox, "yabancı düşmanlığı" suçlamalarına yanıt verdi.

Transformers'ın yıldızı, bir Instagram paylaşımında fotoğraftaki görüntüsünü "Ukraynalı bir şişme bebeğe" ve "sadece Japonya'dan alabileceğiniz pahalı bir gerçek şişme bebeğe" benzetti.

Bazı hayranların bu yorumları "yabancı düşmanı" diye nitelemesi, oyuncuyu sosyal medya platformundaki suçlamalara yanıt vermek zorunda bıraktı:

Yüce Tanrım. Kastettiğim bu DEĞİLDİ. Ukraynalı kadınlar çok seksi ve bu yüzden benim hayalimde şişme bebekler de seksi olurdu. Bırakın da bir kız şaka yapsın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox, nişanlısı Machine Gun Kelly, Taylor Swift ve NFL yıldızı erkek arkadaşı Travis Kelce'yle loş bir kulüpte çekilmiş bir fotoğrafından bahsediyordu.

Fotoğraf viral oldu ve bazı hayranlar 37 yaşındaki Fox'un "çok farklı" göründüğünü ve ciddi bir estetik ameliyat geçirdiğini iddia etti.

Kana Susadım'la (Jennifer's Body) bilinen oyuncu, eleştirilere Instagram'dan yanıt vererek fotoğrafın "Ukraynalı bir şişme bebek gibi göründüğü, cep telefonuyla çekilmiş karanlık bir fotoğrafı" olduğunu söyledi.

Fox şöyle ekledi: 

GERÇEKTE, sadece Japonya'da alabileceğiniz süper pahalı gerçek şişme bebeklerden birine benziyorum.

Daha sonra aynı gece farklı ışıklarda çekilmiş iki fotoğrafını paylaşarak koyu gölgelerin yüz hatlarını daha belirgin hale getirdiğine dair güvence verdi.

"Aman Tanrım çocuklar bakın ne kadar farklı görünüyorum.... hiç de öyle görünmüyorum" diye ekledi.

Fox'un Ukrayna ve Japonya'ya yaptığı göndermeler hayranları tarafından tartışmalı diye nitelendi ve bir hayranı X/Twitter'da şunları yazdı: 

Megan Fox'tan iğrenç, yabancı düşmanı bir yorum. Ukraynalı kadınlar savaşın ortasında: Ukraynalı kadınlar hayatları için savaşıyor.

Ünlü Rus fenomen Polina Pushkareva da görsele yorum yaparak şunları yazdı:

Sanırım Doğu Avrupalılara karşı yabancı düşmanlığı Hollywood'da hâlâ var.

Bir başkası da "Paylaşmak için ne tuhaf bir şey" diye ekledi.

The Independent yorum için Fox'un temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Oyuncu geçen yıl Sports Illustrated'a verdiği bir röportajda beden dismorfisiyle ilgili deneyimlerini paylaşmıştı.

"Bende beden dismorfisi var" diye açıklamıştı. 

Kendimi asla diğerlerinin beni gördüğü gibi görmüyorum. Hayatımda hiçbir zaman bedenimi sevdiğim bir nokta olmadı, asla, asla.

Mayo Clinic'e göre beden dismorfik bozukluğu, "görünüşünüzdeki bir ya da daha fazla algılanan kusur ya da eksiklik hakkında düşünmeden duramadığınız bir ruh sağlığı durumudur".

Fox, Ekim 2021'de British GQ Style'a verdiği röportaj sırasında ilk kez beden dismorfisi olduğunu açıklamıştı. Ayrıca, görünüşü ilgilerini çekse de erkeklerin dış görünüşü hakkında yanlış varsayımlarda bulunduklarını da belirtmişti.

Birine bakıp "Bu kişi çok güzel. Hayatları çok kolay olmalı" diye düşünebiliriz. Onlar büyük olasılıkla kendileri hakkında böyle hissetmiyorlar.

Evet, bende beden dismorfisi var. Çok derin güvensizliklerim var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU