ChatGPT artık kullanıcılarla yapılan konuşmaları hatırlayabiliyor

OpenAI, "ChatGPT'nin bir şeyleri hatırlama yeteneğini test ediyoruz" dedi

(Reuters)

ChatGPT'nin şirketi OpenAI, yapay zeka sohbet botunun kullanıcılarla geçmişte yaptığı konuşmaların belirli bölümlerini hatırlamasını sağlayacak yeni bir "hafıza" özelliğini duyurdu.

OpenAI'ın salı günü yayımladığı bir blog yazısında, test edilen bağlam saklama teknolojisiyle kullanıcıların sohbet botuna kendilerini tekrar etmesini önleyerek zaman kazanmalarını sağlayacağı belirtildi.

Yeni hafıza özelliği sayesinde ChatGPT, kullanıcıların yapay zeka aracıyla yaptıkları konuşmalardan belirli şeyleri hatırlamasını ya da ayrıntıları kendi kendine toplamasını sağlayarak daha kişiselleştirilmiş bir asistan haline gelebilecek.

Geçmiş konuşmaların bu bağlamının, sohbet botunun kullanıcılara daha iyi yanıt vermesini sağlayacağını belirten şirket, yapay zeka aracının hafızasının daha fazla kullanımla gelişeceğini de sözlerine ekledi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

OpenAI, "Gelecekteki sohbetleri daha faydalı hale getirmek için ChatGPT'nin konuştuğunuz şeyleri hatırlama yeteneğini test ediyoruz" diye duyurdu.

Şirket, kullanıcıların yapay zekalı sohbet botunun konuşma geçmişindeki ayrıntıları ne ölçüde hatırlamasını istediklerini de kontrol edebileceklerini belirtti.

OpenAI, "ChatGPT'nin hafızasının kontrolü sizde. Ona açıkça bir şeyi hatırlamasını söyleyebilir, hatırladıklarını sorabilir ve sohbet sırasında ya da ayarlar aracılığıyla unutmasını söyleyebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

Yapay zeka şirketi, "Ayrıca tamamen kapatabilirsiniz... Hafıza kapalıyken, anı oluşturamaz veya kullanamazsınız" diye ekledi.

Bu özellik şu anda ChatGPT'nin ücretsiz ve premium "Plus" versiyonunu kullananların sadece küçük bir kısmına sunuluyor.

OpenAI, yeni özelliğin yararlarını öğrendikten sonra daha geniş bir kullanıma sunma planlarını "yakında" paylaşacağını açıkladı.

Hafıza özelliği, ChatGPT'yi kullanıcıların belirli soru türlerine istedikleri şekilde yanıt vermesi için eğitebilir.

OpenAI, örneğin bir kullanıcının yapay zekalı sohbet botundan toplantı notlarının özetlerinin altında başlık, madde ve eylem öğelerinin listelenmesini tercih etmesini istemesi durumunda toplantıları bu şekilde hatırlayabileceğini ve özetleyebileceğini belirtti.

Küçük bir çocuğunuz olduğunu ve denizanalarını çok sevdiğini söylüyorsunuz. Daha sonra ChatGPT'den onun doğum günü kartını oluşturmasına yardım etmesini istediğinizde, parti şapkası takan bir denizanası öneriyor.

Şirket, hafıza özelliğini kullanmayı tercih etmeyen kullanıcıların platformun "geçici sohbet" seçeneğini kullanabileceğini de ekledi. Bu özellik, "geçmişte görünmez, hafızayı kullanmaz ve modelleri eğitmek için kullanılmaz".


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU