Netflix'in sürükleyici dizisinin yıldızından yeni sezon açıklaması

Şoke edici gerçek olaylardan uyarlanmıştı

Dizinin yaratıcısı ve senaristi Murphy, 2018'de gerçek olayları basına taşıyan yazıyı okuduktan sonra çok etkilendiğini söylemişti (Netflix)

Gösterime girdiğinde Netflix'te fırtına gibi esen Gözcü'nün (The Watcher) yıldızı Naomi Watts, dizinin ikinci sezonuyla ilgili konuştu.

Derek ve Maria Broaddus'un şoke edici gerçek hikayesine dayanan gizemli gerilim dizisinin ilk sezonu, hayallerindeki eve taşınan ve isimsiz bir takipçiden gelen mektuplarla tehdit edilen bir aileyi takip ediyordu. 

Başarının ardından ikinci sezon onaylandı

Başrollerdeki Watts ve Bobby Cannavale'nin Nora ve Dean Brannock çiftini canlandırdığı Gözcü'nün oyuncu kadrosunda Jennifer Coolidge, Margo Martindale, Richard Kind, Mia Farrow, Terry Kinney ve Noma Dumezweni yer almıştı.

Entertainment Weekly'ye verdiği son röportajda Watts, Gözcü'nün ikinci sezonuyla ilgili konuştu.

Ryan Murphy ve Ian Brennan'ın yaratıcısı olduğu dizi ikinci sezon onayını almış olsa da 55 yaşındaki Watts, "bundan fazlasını duymadığını" söyledi.

"Dönüp dönmeyeceğimizi bilmiyorum"

"Bir sonraki sezona 'Evet' dediklerini biliyorum ama daha fazla bir şey duymadım" diyen Hollywood yıldızı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dürüst olmak gerekirse, evden ayrıldık, bu yüzden geri dönüp dönmeyeceğimizi bilmiyorum. Oradaki planın ne olduğunu bilmiyorum, bu yüzden korkarım size net bir cevap veremem.

Başlangıçta mini dizi olarak tasarlanan Gözcü, Ekim 2022'de gösterime girmiş ve Netflix'te yılın en çok izlenen yapımlarından biri haline gelmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu başarının ardından Gözcü, yayın platformundan ikinci sezon onayını aldı.

Ancak aradan geçen bir yılı aşkın sürenin sonunda dizinin yıldızı Watts bile onayın ötesinde bir şey duymadığı için çok fazla ilerleme kaydedilmiş gibi görünmüyor. 

Dizinin yaratıcılarından Murphy, American Horror Story ve Canavar (Monster) gibi başka diziler üzerinde de çalışıyor.
 


Murphy'nin bir önceki projesi Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) de gösterime girdiğinde Netflix'in en çok izlenen yapımları arasına girerek büyük başarı sağlamıştı.

ABD'li seri katil Jeffrey Dahmer'ın hayatını anlatan dizi, büyük ilgi toplamasının yanında katili "sempatik gösterdiği" suçlamasıyla olumsuz tepkiler de almıştı.

Hikaye kaldığı yerden devam edecek mi?

Öte yandan Gözcü'nün ikinci sezonda Nora ve Dean Brannock'un hikayesini devam ettirip ettirmeyeceği de belli değil. Eleştirmenler, dizinin antoloji formatını benimseyip farklı oyuncularla bambaşka bir hikayeyi anlatabileceği üzerinde de duruyor.

Gözcü halen Netflix'te izlenebilir.


Independent Türkçe, ScreenRant, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU