Kruvaziyer yolcuları gemiye 100 torba marihuana getirmekle suçlanıyor

Dedektifler bulunan esrarın ambalajının ve miktarının uyuşturucu kaçakçılığı ve dağıtımıyla uyumlu olduğunu söyledi

(Reuters)

Norwegian Cruise Line'ın iki yolcusu Miami'den İngiltere'ye giden bir gemiye 100 torbadan fazla marihuana getirmekle suçlanıyor.

Florida Güney Bölgesi'nde yapılan suç duyurusuna göre Michael Quesenberry ve Savannah Rose Minami'nin 11 Ocak'ta Miami'den İngiltere'nin Southampton kentine hareket edecek gemiye 71,9 kilogram marihuana getirdiği iddia edildi.

Yeminli ifadeye göre, yetkililer başlangıçta Quesenberry ve Minami'yi bir yolcu odasında birlikte buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Minami, Quesenberry'yle gemideki bir barda tanışmadan önce hiç karşılaşmadığını iddia etti. Minami'nin ifadeleri üzerine kolluk kuvvetleri gemiye binmesine izin verdi.

Suç duyurusunda uyuşturucu koklayan bir köpeğin yetkilileri uyardığı ve Quesenberry'nin bagajında 56 adet vakumlu poşet içinde "yeşil, yapraklı bir madde" bulunduğu belirtildi.

Yeminli ifadede Quesenberry'nin "bu marihuanayı kişisel kullanım için bulundurduğunu ve Kaliforniya'da tıbbi marihuana kartına sahip olduğunu iddia ettiği" belirtildi.

Keşfin ardından, İç Güvenlik görevlilerinin Minami'yi bulmak için gemiye çıkmalarına izin verildi.

Onu gemideki bir barda bulan görevliler, bagajını aradılar ve 56 torba daha marihuana buldular.

Dedektifler, bulunan marihuananın ambalajı ve miktarının uyuşturucu kaçakçılığı ve dağıtımıyla tutarlı olduğunu söyledi.

Yeminli ifadede, "Eğitimim ve tecrübelerime dayanarak, Quesenberry ve Minami'ye ait bagajlardaki marihuana, ambalajı ve miktarı uyuşturucu kaçakçılığı ve dağıtımıyla uyumlu" deniyor.

Ayrıca, eğitimim ve tecrübelerime dayanarak, uyuşturucu kaçakçıları İngiltere'de marihuana fiyatlarının daha yüksek olması nedeniyle giderek artan bir şekilde Birleşik Devletler'den İngiltere'ye marihuana ihracatına yöneliyor.

Her iki şüpheli de kontrollü bir maddeyi dağıtmak amacıyla bulundurmak için komplo kurmak ve kontrollü bir maddeyi dağıtmak amacıyla bulundurmakla suçlanıyor.

Kruvaziyer şirketleri, yolcuların tıbbi formda bile olsa gemiye marihuana getirmesini yasaklamış durumda.

Norwegian Cruise Line ayrıca "CBD, yağlar, şekerler ve sakızlar içeren tüm ürünleri veya THC içeren herhangi bir ürünü" de yasaklamış.

Kruvaziyer şirketi, USA Today'e yaptığı açıklamada "Misafirlerimizin emniyeti ve güvenliği her zaman olduğu gibi birinci önceliğimizdir" dedi.

Bu nedenle, Norwegian Cruise Line yasaklı ürünler listesindeki tüm ürünlere el koyma hakkını saklı tutar ve gerektiğinde yetkilileri bilgilendirebilir.

Kenevir 38 ABD eyaletinde çeşitli derecelerde yasal olmasına rağmen, Florida'da kenevir bulundurmak, kullanmak ve satmak hâlâ yasadışı.

ABD'deki kruvaziyerlerin de marihuana ve diğer yasadışı maddelerin bulundurulmasını ve kullanılmasını yasaklayan federal yasalara uyması gerekiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU