Rus feminist grup Pussy Riot'ın hikayesi dizi oluyor

Sınırlı dizi, grubun kurucu üyelerinden Nadya Tolokonnikova'nın yakında yayımlanacak anı kitabına dayanacak

(Reuters)

Rusya merkezli feminist protest sanat kolektifi Pussy Riot hakkındaki yeni bir televizyon dizisinin hazırlıkları başladı.

Rusya'nın Vladimir Putin iktidarındaki yönetimini protesto etmek için 2011'de kurulan grubun kurucu üyelerinden sanatçı ve aktivist Nadya Tolokonnikova, yakında yayımlanacak anı kitabına dayanan ve sınırlı sayıda bölüme sahip senaryolu bir dizi geliştirmek üzere STX Entertainment'la anlaşmaya vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tolokonnikova yaptığı açıklamada "20 yaşında felsefe okuyan beş parasız bir sanatçıydım, o ise dünyanın en güçlü, zengin ve tehlikeli adamlarından biriydi. 2011'de ona ne pahasına olursa olsun kafa tuttum. Hapis, taciz, saldırı ve travmayla geçen yılların ardından bu hikayeyi paylaşmaya hazırım" dedi.

Rus sanatçı sözlerine "Benim hayalim ülkemin barışçıl, demokratik ve çeşitliliğin olduğu, geylerin taşlanarak öldürülmediği bir yer olduğunu görmek. Çok mu şey istiyorum? Bu beni aşırılıkçı mı yapıyor?" diye devam etti.

Bugün Rusya'nın en çok arananlar listesindeyim, yabancı ajan olarak etiketlendim ve kısa süre önce Rus mahkemesi hakkımda gıyaben tutuklama kararı çıkardı. Akrabalarım ve arkadaşlarım zehirlendi, hükümetim ölmemi istiyor ama ben hiçbir şeyden pişman değilim. Pussy Riot'ın hikayesi yeni nesil isyancılara ilham verebilirse, her şey boşa gitmemiş demektir.

 

Nadya Tolokonnikova
Ağustos 2012'de Moskova'da görülen bir mahkeme duruşmasından önce Tolokonnikova (Natalia Koleskikova/AFP)


Bu dizi, Pussy Riot: A Punk Prayer ve Pussy versus Putin adlı 2013 yapımı belgesellerin ardından Pussy Riot'ın hikayesini anlatan senaryolu ilk proje olacak.

Yapılan basın açıklamasına göre dizi, "Sibiryalı genç bir kızın dünyanın en güçlü diktatörüne nasıl kafa tuttuğunun hikayesini masaya yatıracak: sanat kolektifinin kökenleri ve oluşumu, Nadya ve diğer genç kadınların Moskova'da Putin'e karşı yaptığı eylemler, ünlü 'Punk Duası' eyleminin ardından tutuklanmaları, yargılanmaları, mahkumiyetleri ve hapis cezaları ve serbest bırakıldıktan sonra Soçi Olimpiyatları'nda gerçekleştirdikleri protestolar".

Yönetici yapımcı Sophie Watts yaptığı açıklamada şöyle ekledi:

Öznesi kadar cesur ve cüretkar bir dizi yapmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz. Nadya'nın hayatı tam anlamıyla olağanüstü. Kahramanca, amansız sanat eylemleri ve aktivizmle dolu, sürükleyici, gerçek hayattan bir casusluk yaşantısı anlatan bu dizi, sebat eden sanatkar bir ruhun dünyayı nasıl değiştirebileceğini gösterecek.

Geçen yıl The Independent'a ilk mixtape'i Matriarchy Now hakkında konuşan Tolokonnikova, neden Putin'i protesto etme ihtiyacı duyduğunu dünyanın geri kalanının nihayet anlamaya başladığını hissettiğini söylemişti. Sanatçı "Sanırım artık onu gayet net anlıyorlar" demişti.

O eli kanlı bir diktatör ve teröristten başka bir şey değil.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU