Temelli başkanlığında IKB’ye gidecek HDP heyeti, Barzani'yle de görüşecek

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında bir heyet, cumartesi günü Irak Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edecek. Heyet, tüm siyasi parti liderleri ile bir araya gelecek

Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyeti IKB'ye bir ziyaret gerçekleştiriyor / Fotoğraf: AA 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, beraberindeki heyetle birlikte, 7 Eylül Cumartesi günü Irak Kürdistan Bölgesi'ne (IKB) gidecek. 

Heyette  Demokratik Toplum Kongresi (DTK) dönem sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür veya Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy’un yer alması bekleniyor. 

Temelli başkanlığındaki heyettekilerin sayısının, 4 Eylül’de HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca başkanlığında Erbil'e giden ekiple birleşerek yediye yükselmesi bekleniyor. 

Feleknas Uca'ya Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Semire Nergiz eşlik etmiş, heyet, IKB Parlamento Başkanı Rewaz Faik ve Kürdistan Kadınlar Birliği üyeleri ile bir araya gelmişti.
 

HDP'nin IKB ziyareti
HDP'nin IKB ziyareti / Fotoğraf: Twitter


Temelli’nin IKB’ye ilk ziyareti

Bugünkü ziyaretle birlikte Eş Genel Başkan Temelli, Irak Kürdistan Bölgesi’ni (IKB) ilk defa geçmiş olacak. 

Independent Türkçe’nin ulaştığı kaynaklar, Temelli başkanlığındaki HDP heyetinin eski Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi. 

HDP’li heyetin, mevcut IKB Başbakanı Mesrur Barzani ile de bir görüşme yapması bekleniyor. 

Kaynaklara göre, Temelli başkanlığındaki HDP heyeti Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden (KYB) Hero Talabani, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Başkanı Selahaddin Muhammed Bahaddin, İslami Toplum Partisi (Komele) Başkanı Ali Bapir, Değişim Hareketi (Goran) Başkanı Omer Seyid Ali ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ikili görüşmeler yapacak.
 

HDP'nin IKB'ye ziyareti
HDP'nin IKB'ye ziyareti / Fotoğraf: Twitter


Görüşmelerde Mahmur ve kayyumlarda gündeme gelecek

Kürtler arası birlik ve bölgede son yaşanan değişim ve gelişmelerin ele alınacağını kaydeden kaynaklar, görüşmelerde IKB hükümetinin Mahmur kampına yönelik uygulamalarının da konuşulacağını aktardı. 

Görüşmelerde Diyarbakır, Van ve Mardin’e atanan kayyumların da değerlendirileceği bilgisini paylaşan kaynaklar, IKB ziyaretinden birkaç gün sonra HDP’li bir heyetin Irak’ın başkenti Bağdat’a da bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Nisan 2018’de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığında, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve Osman Baydemir’in katılımıyla oluşan HDP heyeti, IKB’yi ziyaret etmişti. Heyet, dönemin IKB Başkanı Mesut Barzani’yle bir araya gelmişti.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU