Kılıçdaroğlu neden çekilmediğini açıkladı: Bu tweet çok ağırıma gitti!

Kılıçdaroğlu, “İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar” dedi

Fotoğraf: AA

Hafta sonu CHP 38. Olağan Kongresi’nde genel başkanlık yarışında Özgür Özel’in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu, tam çekilme kararı verirken fikrini değiştiren olayları anlattı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu o gece yaşananları şöyle anlattı:

Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu. Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. ‘Özgür Beyi de çağırsın, ben elini de kaldırayım' dedim. Fakat daha genel kurul salonuna gitmeden @ekremedit diye bir twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Bu tweet hesabının Ekrem Beye yakın olduğu söylendi.

“Beni çok rahatsız etti”

Bu tweet çok ağırıma gitti. Yani kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım, ağzımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bunu bir talimatla yerine getiriyormuşum gibi bir söylem. Bu beni çok rahatsız etti. Sonra gittim oraya tabi bunu diğer arkadaşlar da okumuşlar. Orada ‘Gitmeyin, adaylıktan vazgeçmeyin' diye bağıranlar oldu.

Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar

Onların hepsi çok önemli değil de önemli olan orada bir depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz' dedi. Öyle deyince de tabi akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu. İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar.

kkd.JPG
Kılıçdaroğlu'nun ettiği paylaşım / Fotoğraf: X

 

Partimizin iktidar olması için herkes çaba harcıyor ben de harcayacağım

Yeni Genel Başkan Özgür Özel'e bir önerisinin olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, “Ben, öneri yapacak pozisyonda değilim. Çalışmasını, geniş kitlelere ulaşmasını, CHP'yi büyütmesini isterim. Ben, partimizin bir üyesi, eski genel başkanıyım. Elbette partimizin iktidar olması için herkes çaba harcıyor ben de harcayacağım” dedi.

 

Yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU