Colorado’dan geldiler, 800 kilometrelik Sufi Yolu’nu yürüyorlar

ABD’li gezginler Joe Lobeck ve Leah Capezio, İstanbul’da başladıkları Sufi Yolu yürüyüşünü Konya’da tamamlayacak

ABD'li gezginler Joe Lobeck ve Leah Capezio, Sufi Yolu'nu tamamlamak için günde 20 kilometre yürüyor. Fotoğraf: Facebook/@JoeLobeck

ABD’nin Colarado eyaletinden Türkiye’ye gelen Joe Lobeck ve Leah Capezio, İstanbul’dan Konya’ya uzanan 801 kilometrelik Sufi Yolu’nu yürüyor. 

Soğuk havaya rağmen İznik’e kadar gelen gezginler, güzergâhı tamamlamak için her gün 20 kilometre katediyor.  

Ekolojik tarım eğitimleri veren Guidestone Colorado'da çalışan Leah Capezio, mola verdikleri İznik'te Anadolu Ajansı'na konuştu. Capezio, her beldenin kendine has karakteristik özelliklerini gördüklerini ifade ederek farklı insanlarla tanışmak ve misafirperverliklerine şahit olduklarını ifade etti.  

Capezio’nun seyahate birlikte çıktığı Lobeck de güneye doğru devam edeceklerini ifade ederek “Bütün şehirlerin ismini bilmiyorum ama yolumuz düştükçe öğreneceğiz” dedi.

Kendine ait internet sitesinde palyaçoluk yaparak dünyayı gezdiğini söyleyen Lobeck, daha önce Nepal’de, Filistin’in Beytüllahim kentinde bir hastanede çalışmış ve Mardin’de sirk eğitimi vermiş. 
 

 

Sufi Yolu nedir?

Farklı yüzyıllarda Türkiye’de yetişmiş sufi, şair, alimlerin adıyla anılan mekanları yeniden canlandırmak, kültür ve inanç turizmine katkıda sağlamak amacıyla tasarlanan Sufi Yolu Yürüyüş Yolu Projesi, bölgeye 2014 yılından itibaren yapılan yürüyüş etkinlikleri sonucunda uluslararası bir ekip tarafından oluşturuldu.

Projenin internet sitesinde yolculuğun felsefesi “Sufilik ve yürüyerek arayış içinde olmak birbiri içinde olan doğrular. Aramadan doğru yol bulunmuyor. Sufi yolu sizin mistik arayışınız içindeki rehberlerinizde biri olacaktır. Yürüdükçe zihniniz ve ufkunuz açılacaktır” şeklinde açıklanıyor. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU