John Wick 4 çıtayı fazla yükselterek spinoff dizisine zarar vermiş olabilir

The Continental, John Wick'in aksiyon sahnelerine istese de yetişemiyor

John Wick 4, 432 milyon dolar hasılat yaparak serinin en başarılı filmi olmuştu (Lionsgate)

1970'lerde geçen dizi The Continental, çok sevilen John Wick serisinin öncesini konu alıyor. 

The Continental, Keanu Reeves'in meşhur tetikçiyi canlandırdığı 4 filmin tarzına ve tonuna yakın kalmak için büyük çaba sarf ediyor.

John Wick'e hazırlık

Dizinin New York'ta ustalıkla yarattığı atmosferinden, karakterlerin doğasına kadar The Continental'ın ilk bölümü, uzun soluklu film serisi için adeta hazırlık görevi görüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Continental'ın John Wick'e benzemeye çalıştığı bir başka şey de aksiyon sahneleri. 

Bu gösterişli sahneler kendi başına başarılı olsa da John Wick 4'ün (John Wick: Chapter 4) aksiyon sekanslarının yanında sönük kalıyor. 

Bu da son filmin aksiyon çıtasını çok yükseğe koyarak serinin spinoff'larına istemeden de olsa zarar vermiş olabileceği anlamına geliyor.

The Continental'daki ilk büyük aksiyon sahnesi, dizinin hemen açılışında yer alıyor. Frankie karakterinin diziye adını veren otelde yaptığı soygun, onu durdurmaya çalışan tetikçilerle girdiği kanlı mücadeleyle sonuçlanıyor. 

Televizyon standartlarına göre üst düzey

The Continental'daki aksiyon sekansı televizyon standartlarına ve hatta bazı sinema filmlerine göre ne kadar etkileyici olursa olsun, yine de John Wick 4'tekilerle boy ölçüşemiyor.

Eleştirmenlere göre The Continental'ın sahneleri masaya yeni bir şey getiremedi, bunun yerine 2014'teki ilk John Wick'in aksiyon sekansları gibi hissettirdi. 

The Continental'ın prömiyerinden sadece 6 ay önce John Wick 4'teki benzersiz aksiyon sahnelerini izleyenler dizidekilerle yetinmekte zorlandı.

John Wick 4'ün aksiyon sahnelerinin bu kadar başarılı olmasının başlıca nedeni elbette Keanu Reeves. Reeves'in adanmışlığı her filmde çıtayı daha da yükselteren onu en iyi aksiyon yıldızlarından biri haline getirdi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Entertainment Weekly
 

DAHA FAZLA HABER OKU