Sex Education'ın yakınlık koordinatörü, bu pozisyona gelen eleştirilere yanıt verdi

Yakınlık koordinatörleri film ve TV sektöründe artık yaygın bir şekilde görev alıyor

Asa Butterfield, Sex Education'da (Samuel Taylor/Netflix)

Netflix dizisi Sex Education'ın yakınlık koordinatörü, bu pozisyona yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Film ve TV setlerinde, seks veya çıplaklık içeren sahnelerin çekimi sırasında oyuncuların rızasını ve güvenliğini sağlama amacıyla görevlendirilen yakınlık koordinatörleri artık sektörde yaygın hale geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Sean Bean ve Sör Ian McKellen gibi bazı tanınmış oyuncu ve yönetmenler, oyunculuk sürecine müdahale ettiği iddiasıyla bu uygulamayı eleştiriyor.

Radio Times'a konuşan Sex Education'ın Baş Yakınlık Koordinatörü David Thackeray, bu pozisyonla ilgili tartışmalara değindi.

Thackeray, "Tamamen anlıyorum. Onların neden böyle söylediğini tamamen anlıyorum" dedi.

Bu olağan bir şey çünkü henüz bu pozisyon yerleşmeden önce yakınlık koordinatörü eğitimi aldığımda, 'Bu gerçekten sadece biraz sağlık ve güvenlikle mi ilgili olacak? Oyunculuk ya da yönetmenliğe engel olacak mı? Bu sürecin ilerleme şeklini zorlaştıracak mı?' korkusu vardı.

Ama bir kez bunu yaparak bir yakınlık koordinatörüyle gerçekten çalışıp harika bir süreç geçirdikten sonra 'Ah, çok daha fazla ayrıntı buldum' diyebilirsiniz. Oyunculuk sürecinize saygı duymaya devam edebilirim, yönetmenlik sürecinize saygı duymaya devam edebilirim ve 'Ah, bu çok daha kolay, bunu yapacağız' diyebilmeniz için size sadece birkaç araç vereceğim.

Asa Butterfield'ın canlandırdığı genç bir seks terapistini konu alan Sex Education, seks sahnelerinin sıklığıyla dikkat çekiyor.

Thackeray "Ya da 'Vay canına, bu açık iletişim ve rıza varken daha da ileri gidebiliriz' diyebilirsiniz. Ve orada bir yakınlık koordinatörünüz olduğunda ve bu diyaloğu ve iletişimi kurduğunuzda, sizi gerçekten endişelendiren bir şekilde sahne partnerinizi düşünmek zorunda kalmayacaksınız" diye devam etti.

Bu yüzden bana göre meselenin neyle ilgili olduğunu öğrenin ve umarım harika bir yakınlık koordinatörüyle harika bir süreç geçirirsiniz ve umarım fikriniz değişir.

Thackeray, Sex Education'da çalışmanın yanı sıra Heartstopper, I Hate Suzie, It's a Sin ve Industry gibi dizilerde de çalıştı.

Sex Education'ın 4. ve final sezonu 21 Eylül Perşembe günü Netflix'te gösterime girdi.

The Independent'tan Nick Hilton sezona üç yıldız verdiği incelemesinde şöyle yazdı:

Sex Education'ın zaferi didaktizmi cazip hale getirmesi. Vaaz veren bir tonu böylesine gösterişli bir şekilde aktarmayı başaran çok az dizi var. Oyunculuk, senaryo ve prodüksiyon kalitesi diziyi televizyon dünyasının orta sıralarına yerleştiriyor ama ilerici bir ses açısından eşi benzeri yok.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU