Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesine ruhsat Bakırköy Belediyesi'nden

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılacak ilk kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediyesi tarafından verildi; ruhsatı metropolit teslim aldı

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu kilise ruhsatını, İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e takdim etti.

Kerimoğlu törende konuştu:

"Kilisemizin inşaat çalışmalarında ilk kazmayı Şubat ayı sonu itibariyle başlatacağız. Bütün bürokratik prosedürü tamamladık.Ruhsatnamesini hazırladık ve bugün takdim ettik. En geç 1,5-2 yıl içerisinde inşaatı tamamlamış ve ibadete açmış olacağız."

Ruhsatı metropolit teslim aldı

Süryani Metropoliti Yusuf Çetin de ruhsatla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dinlerimiz, mezheplerimiz, etnik kökenimiz ayrı olabilir ama hepimizin yüreği Türkiye'miz için atıyor. Türkiye'mizi çok seviyoruz. Bu topraklarda, Türk bayrağı altında yaşamaktan gurur duyuyoruz. Hepimizin bayrağıdır. Bu ülkemiz için yalnız Türkiye'de değil dışarıda da artı bir puan olacağına inanıyoruz din özgürlüğü, insan hakları, demokrasi konusunda."

Kilise, İtalyan Mezarlığı alanına yapılacak

Kilise yapımı, İstanbul’daki Süryani cemaatinin talebi üzerine gündeme geldi. 

Süryani Kilisesi, Yeşilköy'deki İtalyan Mezarlığı'nın bulunduğu alana inşa edilecek.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin, 2 bin 740 metrekare arsa üzerindeki bin 200 metre karelik alana inşa edileceği belirtildi.

2 yıl içinde tamamlanması planlanan kiliseden, İstanbul'da ikamet eden yaklaşık 17 bin kişilik Süryani Cemaati'nin yararlanması bekleniyor.

DAHA FAZLA HABER OKU