Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı yarışı anketi: DeSantis gerilerken Trump farkı açıyor

Florida Valisi'nin seçim kampanyası hakkında endişe yaratan son işaret, bu anket oldu

Arşiv (AFP)

Cumhuriyetçi Parti'deki önseçim yarışında Florida Valisi Ron DeSantis'e verilen destek, rakiplerinin ona yaklaşması ve görünüşe göre eski Başkan Donald Trump'ın parti üzerindeki hakimiyetinin sağlam durması nedeniyle hızlıca düşüyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin önseçimlerinde oy kullanması muhtemel, ülke genelindeki seçmenler arasında yapılan yeni CBS News anketi, DeSantis'in iki ay içinde 7 puan kaybederek halihazırda yüzde 16 seviyelerini gördüğünü ortaya koyuyor. CBS'in haziranda seçmenlerle yaptığı anketten bu yana geçen zaman zarfında Florida Valisi yüzde 23'lük destek oranından gerilerken, işadamı Vivek Ramaswamy hızla yükselerek üçüncü sıraya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu anketten hemen önce Emerson College bir başka ulusal anketin sonuçlarını yayımlamıştı. Orada başabaş giden Ramaswamy ve DeSantis'in 10'ar puanla Trump'ın gerisinde kaldığı görülmüştü. Bu, ilk sıradaki rakibine karşı herhangi bir ilerleme kaydedemediği gibi çalışanlarını da kovan, milyonlarca dolar saçan ve peşindeki rakipleri kendisine çok yaklaşmışken seçim kampanyasına çekidüzen verme taahhüdünde bulunan Bay DeSantis için bir felaket senaryosu.

Valinin durumu eyalet çapında yapılan anketlerde de aynı derecede iç karartıcı. Iowa'da yapılan bir dizi ankete göre DeSantis, zaman ve çabasının çoğunu bu eyalete harcamasına ve hatta eyaletin popüler Cumhuriyetçi valisi Kim Reynolds'la ittifak kurmasına rağmen net bir şekilde ikinci sırada yer alıyor.

Öte yandan Trump, kendisine isnat edilen suçlar arttıkça ve bunların neden olduğu yasal masraflar artmaya devam ettikçe arkasındaki Cumhuriyetçi desteğini sağlamlaştırıyor gibi duruyor. Giderek daha fazla Cumhuriyetçi, Trump'ın partiden aday olamayacak kadar çok zaafı olduğu uyarısında bulunsa da Cumhuriyetçi Parti tabanı, hakkında 4 kez dava açılan eski başkanın adaylığını onaylayarak onu bir kez daha Joe Biden'la yarıştıracak gibi görünüyor.

Trump'ın Joe Biden'a karşı yarışması varsayımı üzerine yapılan anketler, ikilinin ulusal düzeyde kabaca başabaş gittiğini ancak 2020'de Trump'ın yenilgisini kesinleştiren Georgia, Michigan ve Wisconsin gibi kilit öneme sahip salıncak eyaletlerde Biden'ın hafif bir avantajı olduğunu gösteriyor.

16 ila 18 Ağustos'ta 538 muhtemel Cumhuriyetçi Parti önseçmeniyle yapılan CBS anketinin Cumhuriyetçi seçmen alt kümesi için hata payı yüzde 5,7.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU