Yerine kayyum atanan belediye başkanı Selçuk Mızraklı: Ekrem İmamoğlu ile büyük ihtimalle Diyarbakır'da görüşeceğiz

Ekrem İmamoğlu'na en yakın isimlerden biri olan danışmanı Murat Ongun, kesinleşen bir durumun olmadığını ve planlamanın yapıldığını söyledi

Fotoğraf: Twitter

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile büyük ihtimalle bir araya geleceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar'ın yeğeni, 23 Haziran'da İstanbul'da yenilenen seçimler nedeniyle düğününü ertelemişti.

Seçim tarihiyle çakışan düğünün ertelenmesinin ardından Ekrem İmamoğlu düğüne katılacağının sözünü vermişti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

31 Ağustos'taki düğün için Batman'a gidecek olan Ekrem İmamoğlu, seyahatini Diyarbakır aktarmalı gerçekleştirecek. 

İmamoğlu'nun Batman'daki düğün için yapacağı seyahat sırasında, kayyum atanan Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarıyla bir araya gelip gelmeyecekleri merak konusuydu.

Selçuk Mızraklı: Büyük ihtimalle görüşeceğiz

İçişleri Bakanlığı'nın yerine kayyum atadığı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Independent Türkçe'ye Ekrem İmamoğlu'yla büyük ihtimalle görüşeceklerini söyledi.

Planlamanın yapıldığını ifade eden Mızraklı, "Ekrem İmamoğlu'nu Diyarbakır'da ağırlamaktan onur duyarız" ifadelerini kullandı.

Murat Ongun: Planlama henüz netleşmedi

Ekrem İmamoğlu'na en yakın isimlerden biri olan danışmanı Murat Ongun ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın programına ilişkin planlamanın henüz netleşmediğini söyledi.

Ongun, programın kısa sürede duyurulacağını ifade etti.

Kayyum atanmasına tepki göstermişti

İmamoğlu, 19 Ağustos'ta Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanmasına Twitter hesabından tepki göstererek, kararın 'kabul edilemez' olduğunu söylemişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, şu ifadeleri kullanmıştı:

31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU