TSK'da istifa eden 2 komutanın yeri de dahil 6 atama

Yüksek Askeri Şura'nın 1 Ağustos'taki kararlarının ardından 5 general istifa etmişti

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 6 generalin görev yeri değişti. 

Atama kararına göre, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet (MÖGK) Komutanlığı'na Tümgeneral Erhan Uzun, 4'üncü Kolordu Komutanlığı'na Tümgeneral Ahmet Kurumahmut, 5'inci Kolordu Komutanlığı'na Tuğgeneral Tevfik Algan, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na Tuğgeneral Muammer Alper, 52'nci Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı'na Tuğgeneral Hakan Yiğittürk, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savunma, Planlama ve Proje Yönetimi Başkanlığı'na Tuğgeneral İbrahim Dülger getirildi.

MÖGK Komutanı ve 3. Piyade Tümen Komutanı yerine atama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalarda, Özel Kuvvetler Komutanı iken görev sahası Suriye'nin İdlib kentini de kapsayan MÖGK Komutanlığı'na atanan Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı'nın istifasıyla boşalan komutanlık da dolduruldu. Çorbacı'nın yerine 4. Kolordu Komutanı olarak görev yapan Erhan Uzun getirildi. 

Kararında dikkat çeken bir başka atama ise yine geçen hafta istifa eden 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Özdemir'in yerine yapıldı. Merkezi Hakkari-Yüksekova'da bulunan komutanlığa, Tuğgeneral Muammer Alper atandı. 

YAŞ kararları istifa yolunu açtı

1 Ağustos'ta açıklanan Yüksek Askeri Şura kararlarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan 5 general istifa etmişti. Bugün yayınlanan kararname ile yerine atama yapılan Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı ve Tuğgeneral Ömer Faruk Özdemir'in yanı sıra, Tuğgeneral Recep Özdemir, Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay ve Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam görevini bırakmıştı. 

Çorbacı: Terörle mücadeleden kaçıyormuşuz gibi bir izlenim verilmek isteniyor

İstifa eden Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı, görevi neden bıraktığını şu sözlerle açıklamıştı:

Göreve karşı tepki olmaz. Sonuçta biz askeriz. Bu görevlerde de kendimizi ispatlamışızdır. Sanki, terörle mücadeleden kaçıyormuşuz gibi bir izlenim verilmek isteniyor. Bu bize yapılan büyük haksızlık olur. Teğmen rütbesiyle Kayseri Komando Tugayı'nda başladığım terörle mücadele görevimi bugüne kadar hep dağda sürdürdüm. Görevimi, daha önce birlikte çalıştığımız Ertuğrul Erbakan'a devrediyorum.

Hulusi Akar "Emeklilik doğal hak" demişti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, istifalarla ilgili şunları söylemişti:

Arkadaşlarımız hizmetlerini tamamlamasına müteakip hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler bu doğal bir durum. Şu ana kadar bize intikal eden 2 arkadaşımızın dilekçesi var. Onları da onayladık. Emeklilik doğal bir haktır. TSK'da görev asla durmaz, vazife sancağı devamlı ileri gider.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU