Meral Akşener: Emine Bulut’un ailesi bu tür konularla ilgili idam cezası istedi

Kırıkkale’de eski eşi tarafından öldürülen Bulut’un ailesine taziye ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin talimat vermesi halinde kendisinin de kararı imzalayacağını kaydetti

Akşener: Sayın Cumhurbaşkanı, aynı zamanda AK Parti’nin Genel Başkanı. Partisine verecek talimatı, onlar hazırlayacak, ben de imzalayacağım / Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale'de eski eşi Fedai Varan tarafından öldürülen Emine Bulut'un ailesini ziyaret etti.

Kırıkkale'de gerçekleşen taziye ziyaretinin ardından açıklama yapan Akşener, Bulut'un ailesinin idam cezası istediğini söyledi:

Bu çok acı bir ziyaret, taziye ziyareti. Aynı zamanda rahmetli Emine kardeşim gibi şiddet gören, öldürülen, dayak yiyen kadınlarımızın da gündeme gelmesini sağlamayı amaçlayan bir ziyaret. Ailesiyle konuştuk, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Özellikle annesi ve babası, bu tür konularla ilgili idam cezasının getirilmesini istediklerini söylediler.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Akşener'den kadına şiddet olaylarında idam cezasına destek

Konunun TBMM'de gündeme getirilmesi gerektiğini belirten Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye talimat vermesi halinde kendisinin de imzalayacağını söyleyerek kadına şiddet olaylarında idam cezasına destek verdi:

Bununla ilgili de konuşacağız, tabii Meclis'te grubu olan partilerle. Geride 10 yaşında bir kızımız var. Hem bu olayı unutturmamız lazım, sizlere düşen bir görev bu, hem de bizlere düşen bir görev. Hem de o çocuğun, Bilge’nin, bu tramvayı atlatması için de elimizden gelen dikkati göstermemiz lazım. Çok üzgünüm. Sayın Cumhurbaşkanı, aynı zamanda AK Parti’nin Genel Başkanı. Partisine verecek talimatı, onlar hazırlayacak, ben de imzalayacağım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU