Selvi'den Erdoğan iddiası: Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun bazı özel dosyalarını açacak

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde tek gündeminin kurulacak yeni partiler olacağını ve bazı ilişkilerin deşifre edileceğini öne sürdü

Abdulkadir Selvi / Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin yeni parti kurma çalışmalarına ilişkin Erdoğan'ın hamlesinin ne olacağını kaleme aldı.

Bugüne dek Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun konuştuğunu ancak Erdoğan'ın henüz açıklama yaptığını belirten Selvi'ye göre Cumhurbaşkanı bu isimlere yönelik bazı özel dosyaları açacak ve bazı ilişkileri deşifre edecek.

Abdulkadir Selvi  "Erdoğan yeni parti hakkında ne deşifre edecek" başlıklı yazısında yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Hafıza kayıtlarımızın içinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle paylaşacağımızı şimdiden burada söylüyorum. Bu kayıtların içerisinde çok şeyler var. Kim kimdir, bunları milletimizin bilmesi lazım. Bilmesi lazım ki yanlış istikamette gitmesin” dediğini aktardı.

 

gül babacan davutoğlu kolaj.png
Kolaj: Independent Türkçe

 

Selvi, Cumhurbaşkanı'nın Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun yeni parti kurma çalışmalarının boşa çıkacağını düşündüğünü ve AK Parti'den kopuş yaşanmayacağına inandığını belirtti:

AK Parti’nin içinde gedik açma çabaları, hep olduğu gibi yine boşa çıkacaktır, onu da söyleyeyim. İstedikleri kadar dolaşsınlar, bunlardan önce de bu gayretlerin içinde olanlar oldu, ne olduğunu biliyorsunuz, anlatmama gerek var mı? Eğer niyet hayır olmazsa akıbet hayır olmaz. Bunların niyeti hayır değil, bunların niyeti farklı. Dert burada sadece ‘Biz acaba Erdoğan’ı bir iki puan düşürmek suretiyle alaşağı eder miyiz?’ Bu nereye çalışmaktır? Bunlar şu anda projelere çalışıyor. Bu projelerin kimler olduğunu, olabileceğini tahmin ediyorsunuz.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yeni Ömer'ler arıyor"

Erdoğan'ın partideki “yenileşme” sürecine yönelik mesajında adaleti ile bilinen Hz. Ömer'e atıfta bulunarak "Yeni Ömer'ler bulacağız" ifadelerini kullandığı kaydedildi:

Kardeşlerim, bize Ömer’ler lazım. İşte biz bu Ömer’leri bulduğumuz zaman şunu bilesiniz ki şu anda geldiğimiz konumdan çok daha farklı bir konuma Allah’ın izniyle çıkacağız” diye tarif etti. Erdoğan, kongre sürecinin bir kan değişimine neden olmasını istiyor. Ama bu değişimin “dava”yı esas alan “yeni Ömerler”in yönetime getirilmesi şeklinde olmasını arzu ediyor. Ekiplerin, grupların, hemşericiliğin, paralı işadamlarının değil, “yeni Ömer’lerin” işbaşına getirildiği bir AK Parti hedefliyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dördüncü mesajı ise MHP ile yaptıkları cumhur ittifakına yönelikti. Erdoğan, “Cumhur ittifakını diri tutmaya, dik tutmaya da gayret edeceğiz. Sağdan, soldan bozmak isteyenler çıkabilir ama biz bunlara prim vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 2 yıl önceki kuruluş yıldönümünde de "Yeni Ömer'ler bulacaklarını" söylemişti.

Dün basında yer alan bir haberde de AK Parti kongresini bir yıl erkene çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlara yönelik yeni bir strateji izleyeceği ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yakın isimlerin liste dışı bırakılacağı iddia edilmişti.

Bu hamle ile AK Parti tabanından kopuşlara engel olunacağı öne sürülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU